Brutărie închisă și amendată cu 13.000 de lei: ”Materii prime cu insecte vii şi moarte” VIDEO/FOTO

Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 19:40
2539 citiri
Brutărie închisă și amendată cu 13.000 de lei: ”Materii prime cu insecte vii şi moarte” VIDEO/FOTO
ANPC a retras de la comercializare a aproximativ 400 kg de produse alimentare FOTO Facebook / ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat luni, 14 noiembrie, o brutărie din Rahova cu 13.000 de lei şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, conform unui comunicat al autorităţii.

”În cadrul programului Academia Comisarilor - care vizează specializarea prin acţiuni tematice dedicate a celor mai tineri comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - a fost controlat un operator economic care activează în domeniul panificaţiei, în Cartierul Rahova, Bucureşti - SC Ross Pan SRL- 'Brutărie'. A fost verificat modul în care magazinul îşi desfăşoară activitatea comercială, în raport cu exigenţele privind drepturile consumatorilor, impuse de lege”, se menţionează în comunicat.

În urma controlului realizat, o echipă din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti a aplicat, pentru neregulile constatate, amenzi contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei şi a decis oprirea definitivă de la comercializare a aproximativ 400 kg de produse alimentare, în valoare de 2.500 lei, dar şi oprirea temporară a prestării serviciilor, pentru spaţiul de vânzare şi cel de producţie, până la remedierea deficienţelor.

Printre abaterile constate se numără: folosirea unor materii prime cu insecte vii şi moarte (musculiţe, larve); păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiţii de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezenţa ruginei şi a insectelor; utilizarea unor tăvi de coacere cu grad avansat de uzură şi arsuri în exces, rasteluri şi rafturi neigienizate, depreciate, cu rugină; folosirea unui malaxorului şi a dospitorului neigienizate; existenţa pavimentului deteriorat cu plăci de gresie spartă, neigienizat şi a pereţilor neigienizaţi cu plăci de faianţă spartă; folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliată, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf şi impurităţi; depozitarea direct pe paviment a materiei prima; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatul frigorific; utilizarea unor vitrine neigienizate; lipsa buletinului de verificare metrologică, a mai transmis ANPC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#brutarie inchisa, #Rahova, #anpc, #mizerie, #insecte , #ANPC