Trei zile de petrecere pentru cel mai bătrân animal terestru din lume, care a supravițuit la două războaie mondiale

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 23:15
4557 citiri
Trei zile de petrecere pentru cel mai bătrân animal terestru din lume, care a supravițuit la două războaie mondiale
Jonathan, țestoasa uriașă ce a împlinit 190 de ani/ FOTO: PA

Jonathan, o țestoasă uriașă dăruită insulei Sfânta Elena în 1882, este cel mai bătrân animal terestru. A intrat și în Cartea Recordurilor cu acest titlu. În acest weekend, Johathan, devenit o celebritate locală, își sărbătorește aniversarea cu o petrecere de trei zile, relatează The Guardian.

Deși vârsta este estimată, măsurătorile cochiliei documentate dintr-o fotografie făcută la scurt timp după sosirea sa pe insula Sfânta Elena, arată că era pe deplin matur și avea cel puțin 50 de ani în 1882, când a sosit în Seychelles.

„Când te gândești că a eclozat în 1832 – epoca georgiană – Doamne, câte schimbări în lume” de atunci, se gândește Joe Hollins, veterinarul pensionar de pe insulă care are grijă de broasca țestoasă. „Războaie mondiale, ascensiunea și căderea Imperiului Britanic, guvernatori succesivi, regi și regine!”, enumeră el.

La începutul anului 2022, Jonathan a obținut titlul Guinness World Records pentru cel mai bătrân animal terestru viu din lume și, în această lună, a fost numit și cea mai bătrână broască țestoasă care a existat vreodată.

Îestoasa s-a aflat și în centrul unei intrigi romantice. După o perioadă de iritabilitate, lui Jonathan i s-a adus în 1991 o parteneră cu care a dezvoltat o relație intimă. Dar după 26 de ani mai târziu s-a descoperit că partenera sa, Frederica, era de fapt mascul. Jonathan conviețuiește alături de trei țestoase mult mai tinere decât el: David, Emma și Fred.

„Este un privilegiu să poți avea grijă de acest animal magnific.”, a mai spus Hollins.

Jonathan este, de asemenea, o celebritate locală. Imaginea sa a fost gravată pe o monedă locală de 5 pence.

Deși are numeroase probleme de sănătate, Jonathan participă la festivitățile de ziua lui.

Petrecerea de trei zile care adună locuitorii din întreaga insulă a început vineri la casa guvernatorului, unde țestoasa a primit un tort. Cei care participă la petrecere vor primi un certificat special, vor putea cumpăra timbre legate de Jonathan și vor vedea câștigătorii unui concurs de artă lansat pentru a sărbători faimoasa țestoasă.

Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#broasca testoasa, #cel mai batran animal, #aniversare, #insula sfanta elena , #stiri externe
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, nu se zicea despre corbi c-ar trăi 3-4 secole?
N
neajonelu
rank 2