May avertizeaza ca un acord intre guvern si opozitie va necesita compromisuri de ambele parti

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 22:23
4624 citiri
May avertizeaza ca un acord intre guvern si opozitie va necesita compromisuri de ambele parti
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul britanic Theresa May a apreciat, intr-un video publicat duminica, ca ajungerea la un acord intre guvernul sau si opozitia laburista in dosarul Brexit presupune "compromisuri de ambele parti".

"Exista multe lucruri asupra carora eu sunt in dezacord cu Partidul Laburist, dar in privinta Brexitului cred ca exista anumite puncte asupra carora ne putem pune de acord", a declarat lidera conservatoare, relateaza AFP.

Deputatii britanici au respins de trei ori acordul de retragere negociat de Londra si Bruxelles si "nu imi imaginez ca il vor aproba in actuala stare a lucrurilor", a subliniat sefa executivului britanic.

"Iata de ce cautam noi metode, o noua abordare, pentru a ajunge la un acord in parlament, iar acest lucru implica discutii transpartinice", a continuat Theresa May.

Anterior, deputata laburista Rebecca Long-Bailey calificase drept "regretabila" absenta unei schimbari reale in propunerile guvernului, desi ea a estimat ca atmosfera generala a discutiilor este "mai degraba pozitiva".

Data iesirii efective a Regatului Unit din UE, stabilita initial pentru 29 martie 2019, este fixata pentru 12 aprilie daca deputatii britanici nu aproba acordul de retragere.

Premierul Theresa May a cerut vineri amanarea Brexitului pana la 30 iunie 2019, intr-o scrisoare trimisa presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a sugerat, la randul lui, o amanare "flexibila" de pana la 12 luni.

In cele doua cazuri, Marea Britanie ar putea iesi din UE dupa alegerile europene prevazute sa aiba loc intre 23 si 26 mai si ar fi deci obligata sa participe la scrutinul pentru Parlamentul European. Acest lucru nu este foarte convenabil pentru statele UE, in special pentru ca 27 dintre cele 73 de locuri ale deputatilor europeni din Marea Britanie au fost redistribuite altor tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#iesire Marea Britanie UE, #Theresa May iesire UK UE , #Marea Britanie