Iata de ce rezultatul alegerilor din Marea Britanie e important pentru Romania

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 12:43 6365 citiri
Foto: Facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Muresan, purtatorul de cuvant al Partidului Popular European (PPE), explica de ce rezultatul alegerilor legislativelor din Marea Britanie are importanta directa pentru tara noastra.

Acesta aminteste, intr-un mesaj publicat pe pagina sa fe Facebook, ca pe 29 martie 2019 se implinesc doi ani de la activarea articolului 50 privind iesirea Marii Britanii din UE, data care cade in mijlocul presedintiei UE detinute de Romania.

"Esecul Theresei May de a obtine o majoritate reduce posibilitatea unui acord. Deocamdata, negocierile nici nu pot incepe. Ce se va intampla?

1. Fie va fi un Brexit abrupt, fara acord, caz in care va trebui sa gestionam efectele.

2. Fie vom concluziona ca negocierile trebuie prelungite cu un an de zile, lucru posibil doar cu unanimitatea celor 27 de state membre. Iar Romania, ca tara care va detine presedintia, va trebui sa organizeze aceasta unanimitate. Va fi foarte greu", a explicat Siegfried Muresan.

Amintim ca in urma alegerilor legislative, conservatorii britanici au obtinut 301 mandate - cu zece mai putin decat fosta legislatura. Laburistii au capatat 256 - cu 30 mai multe -, liberal-democratii 12 - cu cinci mai multe -, iar SNP 34 - cu 18 mai putine.

Rezultatele acestea au fost anuntate dupa numararea voturilor in 624 de circumscriptii din cele 650.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News