Cartarescu, dupa Brexit: S-au deschis multe sticle de sampanie undeva catre Rasarit

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 14:046164 citiri
Cartarescu, dupa Brexit: S-au deschis multe sticle de sampanie undeva catre Rasarit
Foto: Arhiva Ziare.com

Iesirea Marii Britanii din UE este mai mult decat o crima, e o greseala, spune scriitorul Mircea Cartarescu, dupa referendumul din Regatul Unit. Acesta crede ca "viitorul Europei din aceasta clipa devine sumbru".

Mircea Cartarescu a vorbit despre o catastrofa: "Sentimentul meu este ca e o catastrofa atat pentru Marea Britanie, cat si pentru Europa", a spus Cartarescu la RFI Romania.

Ce se intampla dupa BREXIT? URMARESTE LIVE evolutiile internationale dupa decizia britanicilor

"Senzatia mea este ca acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample, ca nici macar ideea unui referendum nu ar fi trebuit sa apara si ca acest referendum pur si simplu, cum spunea Talleyrand, e mai mult decat o crima, e o greseala. Eu am fost intotdeauna un eurofil, intotdeauna am crezut ca sansa comunitatii noastre romanesti vine dinspre Europa si sentimentul meu de acum este unul de catastrofa si de pierdere a ceea ce am castigat in ultimul deceniu", a adaugat scriitorul.

In opinia sa, "s-au deschis multe sticle de sampanie in noaptea asta undeva catre Rasaritul nostru, spre Rasarit".

URMARESTE LIVE si cele mai importante reactii din Romania dupa referendumul din Marea Britanie

" (...) cred ca este exact ceea ce unii geo-strategi, ca sa zic asa, au asteptat de foarte multa vreme, este o divizare, este o dezbinare a unei parti a lumii civilizate, ceea ce dupa parerea mea nu va duce la absolut nimic bun, va deschide o Cutie a Pandorei, asa cum s-a spus, vor exista si alte tendinte centrifuge din partea unor natiuni care deja sunt violent eurosceptice si violent nationaliste si izolationiste si viitorul Europei din aceasta clipa devine sumbru", a completat scriitorul.

Citeste tot ce a spus Mircea Cartarescu despre Brexit pe RFI Romania.