Spectaculosul pod de la Brăila, aproape de deschiderea parțială a circulației: „Lunile mai și iunie ies din discuție”

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 08:06
3821 citiri
Spectaculosul pod de la Brăila, aproape de deschiderea parțială a circulației: „Lunile mai și iunie ies din discuție”
Podul de la Brăila ar putea fi deschis parțial circulației în luna iulie FOTO Asociația Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că podul de la Brăila se apropie în sfârşit de inaugurare, însă doar pe o bucată, existând speranţe să se poată circula, spre sfârşitul lunii iulie, între Calea Galaţi - DJ221B. În schimb, pasajul peste calea ferată nu va fi gata decât la toamnă, ”cel mai devreme”, după ce constructorul şi CNAIR ”şi-au pasat luni întregi responsabilitatea”.

”Podul de la Brăila se apropie în sfârşit de inaugurare, însă doar pe o bucată. Momentan se aşterne asfaltul pe podul suspendat şi s-a început şi instalarea parapetelor de protecţie. Urmează semnalizarea (marcaje şi indicatoare) şi testele dinamice. Desigur, mai este destul de lucru şi la drumurile de legătură, mai ales pe braţul lung spre Jijila”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură.

Organizaţia afirmă că finalul verii este un termen ”perfect fezabil” pentru deschiderea circulaţiei, ”dar lunile mai şi iunie ies din discuţie”.

”În cel mai fericit scenariu, dacă nu avem surprize neplăcute şi testele merg bine din prima, putem spera că spre sfârşitul lunii iulie vom circula între Calea Galaţi/DJ221B de pe malul brăilean şi DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean. Din păcate pe ciotul Calea Galaţi-DN2B Centura Brăila antreprenorul (WeBuild) şi CNAIR şi-au pasat luni întregi responsabilitatea mutării stâlpilor catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galaţi”, a mai transmis organizaţia.

Potrivit reprezentanţilor acesteia, pasajul peste calea ferată nu va fi gata decât la toamnă, cel mai devreme.

”Tot atunci ar trebui să fie inaugurată şi conexiunea lungă dintre pod şi DN22 lângă Jijila”, a mai transmis Asociaţia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Braila, #Pro Infrastructura, #pod , #infrastructura