Superstițiile care îi împiedică pe români să cumpere brazi de Crăciun pe care să-i planteze apoi în curte: "După doi ani am vândut casa"

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 03:45
8853 citiri
Superstițiile care îi împiedică pe români să cumpere brazi de Crăciun pe care să-i planteze apoi în curte: "După doi ani am vândut casa"
Brazi în curtea unei case FOTO Facebook/ Idei practice pentru casă, curte și grădină

Până la Crăciun a mai rămas puțin timp. În vreme ce unii au împodobit deja bradul, mulți trebuie să aleagă între bradul artificial și cel natural. Cei care aleg ultima variantă mai au de făcut o alegere între unul fără rădăcini și altul care poate fi ulterior plantat.

Nu este cazul celor superstițioși, întrucât acestora le este teamă că plantarea bradului în grădina casei le-ar aduce ghinioane. Este tema de discuție lansată de o femeie pe Facebook.

"Ce părere aveți despre superstiția plantării bradului în grădină?", a întrebat ceasta pe grupul Idei practice pentru casă, curte și grădină.

"Toți cei care stau în acel loc mor tineri"

Unii au menționat superstițiile pe care le știu legate de plantarea bradului. Alții nu cred în asta și se distrează.

"Ați spus bine. Superstiție și atât. Interesant că suntem singura nație care are 1.000 de tradiții și superstiții negativiste. Restul globului nu mai are nici o problemă, numai la noi în România sunt."

"Nicio treabă, am plantat doi brazi, după doi ani am vândut casa."

"Una pe care o știu eu ar fi că toți cei care stau în acel loc mor tineri."

"Bradul s-a dus de mult, dar bunica mea are 94"

"Probabil aceste superstiții au apărut deoarece într-o curte ar trebui să plantezi doar pomi fructiferi, de pe urma cărora să beneficiezi, nu brazi."

"Înseamnă că fostul proprietar, de la care am cumpărat casa, unde am un brad de vreo 15 metri, și care a murit la 87 de ani, era tânăr?"

"Cam cât de tineri? Că bradul s-a dus demult, dar bunica mea are 94! Zic și eu, contra superstiției."

"La mine se spune că imobilul va fi înstrăinat."

"În zona noastră dacă ai plantat brad în curtea casei însemnă că casa rămâne pustie și dacă plantezi salcie plângătoare omul ce a plantat plânge viața."

"Chiar cunosc un asemenea caz, dacă tot mi-ați amintit! Foarte trist și tragic ce s-a întâmplat unei familii! Și când vezi niște lucruri îți cam vine să crezi și în unele superstiții!"

"Rodul lipsei educației"

"Eu știu că dacă plantezi brad în curtea casei când ajunge la streașină, cineva moare din casă."

"Am plantat un brad în curte acum 15 ani. A fost brad de Crăciun în ghiveci, primăvara i-am găsit un loc potrivit. A trecut de mult de streașina mea (am casă fără etaj), a depășit și streașina vecinului (p+1+m)."

"Superstițiile sunt rodul lipsei educației."

"În curtea unde stau eu sunt 4 generații cu mulți brazi în curte nu a rămas pustiu niciodată nici nu s-a vândut, oamenii trăiesc fericiți, fără divorțuri sau morți imprevizibile și cu aer curat."

"În Dobrogea am auzit că rămân copiii neînsurați"

"Cei care locuiesc la munte ce fac"

"Maică-mea are în curte un brad uriaș de peste 15 m de pe vremea bunicii. Bunica a murit în '96, la 94 de ani, iar mama e încă bine la 82. Ce superstiții?"

"Rămâne pustiu! O să rămână doar casa și cu brazii!"

"Cei care locuiesc la munte ce fac, se apucă să scoată brazii din curte ....doamne!"

"Una din superstiții este că atunci când circumferința tulpinii bradului ajunge egală cu circumferința celui care l-a plantat omu' moare, de aceea m-am pus pe mâncare și beutură să nu mă ajungă bradul din urmă."

"Eu am plantat 4 brazi și mi-a fost dat să aud ceva de genul câți brazi am plantat atâția copii voi avea."

"Să nu fie plantați aproape de temelia casei sau a gardului. După ce cresc rădăcinile care trec pe sub aceste temelii, în urmă îngroșării, vor crăpa."

"Pe la noi se spune că, casa lângă care se plantează un brad va rămâne părăsită, nu vor mai fi urmași!"

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#brad Craciun, #brad radacini, #plantare, #gradina, #superstitii , #stiri magazin