Cum să reziste bradul de Crăciun mai mult. Trucuri pe care trebuie să le știi

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 23:37
4606 citiri
Cum să reziste bradul de Crăciun mai mult. Trucuri pe care trebuie să le știi
Odată ce l-ai băgat în casă, ține bradul departe de sursele de căldură FOTO: Pixabay.com

Poate ți s-a întâmplat și ție, mai mult ca sigur, ca bradul de Crăciun să se usuce brusc cu puțin înainte de Sărbători, să își piardă din culoarea frumoasă sau să devină maro ori să își împrăștie acele prin tot livingul tău.

Pentru a preveni ca acestea să se întâmple, îți prezentăm cele mai bune trucuri și sfaturi care te vor ajuta să îți păstrezi bradul de Crăciun intact, pentru o perioadă de timp cât mai mare.

Ține-l departe de sursele de căldură și de banane

Odată ce l-ai băgat în casă, ține bradul departe de radiatoare, de calorifere și de lumina directă a soarelui, deoarece acești factori de căldură îl vor face să se usuce și să se transforme într-un brad maroniu. În schimb, un umidificator în încăperea în care ții bradul îl va ajuta să rețină umezeala.

Aproape în orice locuință există un bol încărcat cu fructe care e amplasat pe o masă lângă brad sau chiar sub brad. Însă bananele degajă un gaz numit etilenă, o substanță care accelerează coacerea altor fructe care se află în apropiere. Aceasta afectează și brazii ducând la uscarea lor și la căderea acelor.

„Hrănește-l” cu limonadă sau vodcă

Pune 4-5 linguri de limonadă (amestec format din apă, zahăr și lămâie) în recipientul cu apă în care ai plasat bolul. Glucoza din zahăr va ajuta copacul să își mențină structura celulară și să împiedice căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce a fost tăiat.

O altă variantă este să torni un pahar mic de vodcă în recipientul cu apă. Alcoolul va ajuta la distrugerea bacteriilor din apă. Astfel, adaugă un capac plin de vodcă în apa în care ții bradul, la fiecare două zile, poate chiar la 3 zile. Sau poți să îți tratezi bradul de Crăciun cu un cocktail din vodcă și limonadă, pentru a rezista un timp mai îndelungat în locuința ta.

Pune-i suc acidulat

Cea mai bună variantă este, însă sucul acidulat. Zahărul și siropul de porumb pe care acesta îl conține „va hrăni” bradul și îl va ține viu cât mai mult timp.

Înfige la baza tulpinii un cartof

Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea: ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede.

Cum să alegi bradul natural

Dacă vrei să ai siguranță că bradul tău va rezista pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să fii atent la câteva detalii. Specialiștii spun că bradul nu trebuie să fie ușor.

Potrivit acestora, pomii care nu sunt voluminoşi şi grei, cel mai probabil nu au absorbit suficientă apă şi nu sunt atât de sănătoşi pe cât ne-am dori.

Poți să îi miroși ramurile

De asemenea, experții te sfătuiesc să-i miroși ramurile. Dacă acestea au un parfum proaspăt și puternic de brad înseamnă că a fost tăiat recent.

De asemenea, aceștia îți recomandă să verifici și prospețimea acelor de brad. Dacă acestea se desprind înseamnă că pomul a fost tăiat de mai mult timp.

Cum să verifici prospețimea bradului

Un alt mod de a verifica prospețimea bradului este acela de a curba un ac de-al acestuia. Dacă acul de brad se rupe și pocnește atunci când încerci să îl îndoi, înseamnă că bradul este ofilit.

În schimb, dacă acul este elastic și revine la forma inițială după ce a fost îndoit, înseamnă că bradul este proaspăt și-l poți achiziționa fără nicio grijă.

De câți bani are nevoie Ucraina pentru a rezista în fața Rusiei până în 2028. Sursele de finanțare au fost identificate
De câți bani are nevoie Ucraina pentru a rezista în fața Rusiei până în 2028. Sursele de finanțare au fost identificate
Experții economici și cei militari sunt de părere că ajutorul militar acordat Ucrainei de către SUA în valoare de 61 de miliarde de dolari va permite țării să supraviețuiască doar în...
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
#brad Craciun, #rezistenta, #trucuri, #simple, #brad natural , #Craciun