Principele Nicolae își botează al doilea copil la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Băiatul poartă numele străbunicului, Regele Mihai

Autor: N.G.
Vineri, 17 Iunie 2022, ora 19:38 4670 citiri
Principele Nicolae, soția și cei doi copii. Foto Facebook

Principele Nicolae al României şi soţia sa Alina-Maria, îşi vor boteza fiul, Mihai, la Catedrala Încoronării, sâmbătă, 18 iunie.

Catedrala Încoronării din Alba Iulia este un monument simbolic, având în vedere că aici a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în 1922. Al doilea copil al principelui Nicolae poartă numele străbunicului său, Regele Mihai.

„Nicolae al României şi Alina-Maria a României sunt încântaţi să anunţe săvârşirea Tainei Sfântului Botez fiului lor, Mihai, la Catedrala încoronării din Alba lulia, în data de 18 iunie 2022, ora 11.00. Ceremonia religioasă va fi urmată de o recepţie la care vor participa invitaţi din România şi de peste hotare. NIHIL SINE DEO!”, a transmis Nicolae al României.

Botezul va avea loc sâmbătă, de la ora 11,00, iar membrii familiei sau reprezentanţii desemnaţi vor face declaraţii pentru presă fie înaintea oficierii sfintei slujbe, fie după aceasta. La finalul ceremoniei religioase va urma o recepţie la care vor participa invitaţii familiei, din ţară şi din străinătate.

Nicolae şi soţia sa, Alina-Maria, sunt căsătoriţi din 2018 şi mai au o fetiţă. Nicholas Medforth-Mills a primit titlul de principe al României în ziua în care a împlinit 25 de ani. În 2015, la 1 august, i-a fost retras titlul şi a fost exclus din linia de succesiune a tronului. Prinţul Nicolae era al treilea moştenitor al tronului, după Principesa Margareta şi Principesa Elena (mama sa).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News