Suma primită de fostul premier Boris Johnson pentru un discurs rostit în SUA: 315.000 de euro. Cât timp a vorbit

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 11:48 1912 citiri
Boris Johnson a încasat o sumă uriașă pentru un discurs de câteva zeci de minute în America FOTO Facebook

Fostul premier britanic Boris Johnson a încasat 315.000 de euro pentru un discurs pe care l-a susţinut în octombrie în Statele Unite în faţa unor asigurători, potrivit unui registru în care deputaţii britanici îşi declară veniturile.

Actualizarea acestui registru, publicată joi, arată că Boris Johnson a încasat 276.130 de lire sterline (314.830) pentru acest discurs de 30 de minute, urmat de 45 de minute de discuţii la Consiliul Agenţilor şi Curtierilor de Asigurări, la Colorado Springs.

Ziarele britanice au făcut vâlvă cu privire la acest discurs plătit gras, dar evocau atunci suma de 150.000 de dolari - mai puţin de jumătate din cât a încasat în mod real Boris Johnson.

Boris Johnson precizează în registru că a muncit, în total, opt ore şi jumătate - echivalentul unei remuneraţii orare de 32.500 lire (37.000 euro).

Transportul şi cazarea i-au fost asigurate atât lui, cât şi unui număr de doi membri ai echipei sale.

Boris Johnson a susţinut acest discurs la un pic mai mult de o lună de la demisia sa de la Downing Street, după ce a fost abandonat de către propriul Guvern, sătul de scandaluri şi minciuni, şi cu doar câteva zile înainte de a încerca o revenire spectaculoasă pentru a o înlocui pe Liz Truss, efemera sa succesoare, care a demisionat la 20 octombrie.

El a abandonat cursa până la urmă, iar fostul său ministru al Finanţelor Rishi Sunak a devenit premier.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza JeanB
JeanB
rank 5
Boris s-a dovedit mai intelept decit multi altii...