Este mai rău decât fumatul: Poate agrava bolile pulmonare cu 95% VIDEO

Marti, 16 August 2022, ora 01:16
16815 citiri
Este mai rău decât fumatul: Poate agrava bolile pulmonare cu 95% VIDEO
Infecția pulmonară se înrăutățește din cauza somnului insuficient FOTO: Sci Tech daily

Un grup de oamenii de știință conduși de Universitatea California din San Francisco, care a publicat un studiu în revista Sleep din 8 august 2022, a făcut o descoperire neașteptată privind pacienții cu boli pulmonare. Experții au constatat că somnul insuficient este mai rău decât fumatul pentru aceștia, crescând cu 95% șansele unei inflamații cronice mai accentuate la plămâni față de cei care dorm normal.

Aceste complicații pentru pacienții cu boli pulmonare se manifestă prin dificultăți de respirație și tuse accentuată, putând duce în cele din urmă la leziuni pulmonare ireparabile, care grăbesc boala și cresc mortalitatea prematură, potrivit Sci Tech Daily.

Cercetarea, care s-a efectuat pe pacienții din Statele Unite, a constatat că pacienții cu boli pulmonare din categoria afro-americani se descurcă mai rău decât albii. ”Afro-americanii stau, de regulă, în cartiere mai sărace, unde oamenii se confruntă cu situația de a avea un somn de calitate mai proastă.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

Ei pot locui în spații aglomerate, cu mai mulți colegi de cameră și au condiții de somn mai puțin confortabile, cum ar fi de exemplu, o canapea. Ei pot lucra într-un loc de muncă cu program diferit, care se pretează pentru situația de perturbare a somnului normal”, a spus dr. Aaron Baugh, de la Universitatea California, San Francisco, din Statele Unite.

Cercetătorii au monitorizat 1.647 de pacienți cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) din Statele Unite, în cadrul studiului SPIROMICS, care a fost stabilit pentru a urmări progresia bolii și a evalua eficacitatea tratamentului.

La începutul studiului, vârsta medie a pacienților a fost de 65 de ani, iar stadiul bolii era moderat. Peste jumătate dintre participanți erau bărbați (57%), 80% albi și 14% afro-americani.

Alarmă pentru salvarea gigantului adormit: Catastrofa va lovi tot globul VIDEO

Rezultatele au arătat că pacienții care au dormit prost au avut cu 25% șanse mai mari de afecțiuni mai grave pulmonare în primul an și cu 95% mai mari în anul următor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#boli pulmonare, #infectii pulmonare, #somn insuficient, #somn insuficient efecte, #somn insuficient pericole, #boli plamani, #fumatul dauneaza sanatatii , #stiri sanatate
Comentarii
Poza darnic00
darnic00
rank 5
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Bine, atunci sa continuam cu fumatul