Atenție la anxietate, depresie și panică: Atacă grav un organ important al oamenilor

Vineri, 06 Mai 2022, ora 01:47
7869 citiri
Atenție la anxietate, depresie și panică: Atacă grav un organ important al oamenilor
Bolile mintale fac rău inimii FOTO / News Medical

O echipă de cercetători de la Universitățile Kuala Lumpur și Souht Australia, care a realizat un studiu amplu publicat pe 21 martie 2022 în revista BioMedical Engineering OnLine, a descoperit că afecțiunile mintale provoacă creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, ducând la boli de inimă.

Oamenii de știință din Kuala Lumpur, Malaezia și Adelaide, Australia, au descoperit un alt motiv pentru care societatea ar trebui să acorde mai multă atenție sănătății mintale: aceasta este strâns legată de variațiile tensiunii arteriale și ale ritmului inimii, potrivit News Medical.

Cercetătorul dr. Renly Lim de la Universitatea South Australia și colegii săi din Malaezia spun că există dovezi clare că bolile mintale interferează cu funcțiile autonome ale corpului, inclusiv cu tensiunea arterială, ritmul cardiac, temperatura și respirația.

Experții au analizat 12 studii efectuate asupra persoanelor cu tulburări de anxietate, depresie și panică și au constatat că, indiferent de vârstă, aceste boli mintale sunt asociate în mod semnificativ cu variații mari ale tensiunii arteriale, în timpul zilei.

”De asemenea, s-a observat că, la persoanele cu boli mintale, ritmul cardiac nu se adaptează la factorii de stres externi, așa cum ar trebui. Contrar a ceea ce cred mulți oameni, o inimă sănătoasă nu este una care bate ca un metronom.

Cum poți să-ți pierzi vederea: O cauză principală pe care nu o știai

În schimb, ea ar trebui să se adapteze pentru a face față provocărilor de mediu și psihologice. O schimbare constantă a ritmului cardiac este de fapt un semn de sănătate bună”, a spus dr. Renly Lim.

Variația redusă a frecvenței cardiace este frecventă la persoanele cu boli mintale și indică faptul că răspunsul organismului la stres este slab, exacerbând efecte negative ale stresului cronic.

Oamenii ar putea fi extratereștri: Descoperirea provenită din altă lume VIDEO

”Rezultatele acestui studiu arată că trebuie să acordăm mai multă atenție impactului fizic al bolilor mintale. Este o povară globală majoră, care afectează un miliard de oameni, adică între 11 și 18% din populația lumii. Deoarece bolile mintale pot contribui la deteriorarea reglării inimii și a tensiunii arteriale, iar intervenția terapeutică precoce este esențială”, a explicat dr. Lim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă....
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Legătura dintre depresie și băuturile carbogazoase. Efectele consumului îndelungat al sucurilor acidulate asupra sănătății
Experții trag un semnal de alarmă legat de efectele pe care consumul zilnic de băuturi carbogazoase le are asupra organismului uman pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Acestea pot...
#boli mintale, #anxietate, #depresie, #atac panica, #boli inima, #boli cardiace, #tensiune arteriala, #ritm cardiac , #stiri sanatate