Descoperire importantă pentru sănătate. Unde există riscul mai mare de boli de inimă: în oraș sau la țară

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 01:15
3530 citiri
Descoperire importantă pentru sănătate. Unde există riscul mai mare de boli de inimă: în oraș sau la țară
În zona rurală este un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă FOTO: Stumagz

O echipă de oameni de știință de la Institutul Național din Bethesda, Maryland și Universitatea Nashville din Tennesesse, ambele din Statele Unite, care a publicat un studiu în revista JAMA Cardiology, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate.

Experții au constatat că riscul de a dezvolta o boală de inimă este mult mai mare în zonele rurale decât în cele urbane.

Astfel, cercetătorii au găsit că adulții care trăiesc în zonele rurale din Statele Unite au un risc cu 19% mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă în comparație cu omologii lor din orașe, iar bărbații de culoare care stau la sate au un risc deosebit de mare, cu 34% mai mare, conform studiului, scrie Mirage News.

Studiul, unul dintre primii care a analizat legătura dintre locuința rurală din America și cazurile de insuficiență cardiacă pentru prima dată, subliniază importanța dezvoltării unor abordări mai personalizate pentru prevenirea insuficienței cardiace în rândul rezidenților din mediul rural, în special bărbaților de culoare.

O catastrofă naturală poate lovi puternic întreaga lume: Dezastrul global ar costa omenirea 2510 de miliarde de dolari

Studiul a fost finanțat în mare parte de Institutul Național pentru Inimă, Plămâni și Sânge (NHLBI), parte a NIH, iar concluziile, care au fost realizate în colaborare cu Centrul Medical al Universității Vanderbilt, Nashville, Tennessee, au fost publicate pe 25 ianuarie 2023 în revista JAMA Cardiology.

„Nu ne așteptam să găsim o diferență de această amploare în insuficiența cardiacă în rândul comunităților rurale în comparație cu comunitățile urbane, în special în rândul bărbaților de culoare din mediul rural”, a spus Véronique L. Roger, autorul al studiului și investigator principal.

„Acest studiu arată clar că avem nevoie de instrumente sau intervenții special concepute pentru a preveni insuficiența cardiacă în populațiile rurale, în special în rândul bărbaților de culoare care trăiesc în aceste zone”, a explicat experta.

Veste mare de la NASA: Gaura de ozon cât Antarctica de deasupra Pământului, întorsătură neașteptată VIDEO

Cercetătorii de la NHLBI și Vanderbilt University Medical Center au analizat datele din The Southern Community Cohort Study, un studiu pe termen lung asupra sănătății adulților din sud-estul Statelor Unite. Ei au comparat ratele de insuficiență cardiacă cu debut nou în rândul rezidenților rurali și urbani din 12 state (Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee, Virginia și Virginia de Vest).

Populația, care includea 27.115 adulți fără insuficiență cardiacă la înscriere, a fost urmărită timp de aproximativ 13 ani. Aproape 20% dintre participanți locuiau în zone rurale; restul locuiau în mediul urban. Aproape 69% erau adulți de culoare recrutați din centrele comunitare de sănătate care îngrijesc populațiile defavorizate din punct de vedere medical.

La sfârșitul perioadei de studiu, cercetătorii au descoperit că locuința rurală din America a fost asociată cu un risc crescut de insuficiență cardiacă atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților de culoare, chiar și după ajustarea pentru alți factori de risc cardiovascular și statutul socioeconomic.

Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
O cercetare realizată de experții de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite și care este publicată în revista Journal of the American College of Cardiology, a făcut o...
Orașele ucrainene Odesa, Nikolaev și Harkov, lovite puternic de ruși. Zelenski: ”Debarasarea molozului durează toată ziua” VIDEO
Orașele ucrainene Odesa, Nikolaev și Harkov, lovite puternic de ruși. Zelenski: ”Debarasarea molozului durează toată ziua” VIDEO
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă în mesajul către popor că luni după-amiază a avut loc o altă lovitură la Odesa, unde oamenii au fost răniţi, iar Harkovul se află...
#boli inima, #boli cardiovasculare, #risc boli inima, #risc cardiovascular, #insuficienta cardiaca, #boala inima, #zona rurala, #orase , #stiri sanatate