Atenționare pentru oamenii cu probleme de inimă: Evitați 3 lucruri care duc la moarte prematură

Joi, 22 Decembrie 2022, ora 01:27
11543 citiri
Atenționare pentru oamenii cu probleme de inimă: Evitați 3 lucruri care duc la moarte prematură
Singurătatea pentru pacienții cu boli de inimă poate duce la deces prematur FOTO: Earth

O echipă internațională de oameni de știință, care a realizat un amplu studiu publicat recent în revista Psychosomatic Medicine, a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătatea oamenilor. Astfel, persoanele cu probleme de inimă trebuie să evite trei lucruri importante: singurătatea, izolarea socială și viața de unul singur, aspecte care pot duce la moarte prematură.

O nouă cercetare condusă de Universitatea din Limerick din Irlanda a dezvăluit că aceste trei lucruri sunt asociate cu moartea prematură a pacienților cu boli cardiovasculare, potrivit News Medical.

Rezultatele noului studiu internațional, publicat tocmai în revista Psychosomatic Medicine, au descoperit că persoanele cu boli cardiovasculare care au un nivel mai ridicat de singurătate, izolare socială și care trăiesc singure tind să moară prematur.

Semnal de alarmă pentru sănătatea oamenilor: Un aparat electrocasnic poate provoca boli intestinale

Cercetarea, care acoperă studii din întreaga lume, aruncă o lumină nouă asupra impactului negativ asupra sănătății al singurătății, izolării sociale și trăirii singure pentru persoanele cu boli cardiovasculare, care se numără printre principalele cauze de deces și dizabilități în Irlanda, dar și în lume.

Echipa de cercetare a cuprins oameni de știință de la Universitatea Limerick din Irlanda, Universitatea de Stat din Florida, Statele Unite și Universitatea Berlin din Germania.

„Factorii de sănătate socială, cum ar fi singurătatea și izolarea socială, au câștigat o atenție semnificativă recent și sunt cu adevărat importanți să ne gândim în contextul sănătății cardiovasculare”, a explicat autorul principal al studiului Róisín Long, care este psiholog clinician profesionist.

NASA a detectat un fenomen alarmant: O undă de șoc misterioasă a spart magnetosfera Pământului VIDEO

Ceea ce nu era clar este în ce măsură influențează cât de mult trăiesc oamenii atunci când au fost diagnosticați cu boli cardiovasculare. Analiza noastră a constatat că fiecare dintre acești factori este de importanță critică de luat în considerare în tratamentul bolilor cardiovasculare, deoarece nivelurile crescute de singurătate, izolarea socială și viața singură par să ducă la moarte prematură.

”Există probabil mai multe motive pentru acest lucru, de la sprijinul din partea unui alt individ până la modul în care un individ răspunde biologic la stres”, a spus expertul. Analiza a inclus studii care au urmărit oameni timp de zeci de ani în mai multe regiuni, inclusiv Europa, America de Nord și Asia. S-a constatat că fiecare factor este predictiv pentru riscul de mortalitate.

Coordonatorul de cercetare al programului de doctorat în psihologie clinică și director al Laboratorului Pathlab de la Universitatea Limerick, dr. Páraic Ó Súilleabháin a explicat: „Această lucrare oferă perspective foarte importante asupra importanței acestor factori în sănătate și longevitate”.

Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
O cercetare realizată de experții de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite și care este publicată în revista Journal of the American College of Cardiology, a făcut o...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#boli inima, #boli inima prevenire, #risc moarte prematura, #risc moarte boli inima, #boli cardiovasculare, #boli cardiovasculare sfaturi , #stiri sanatate