Cum stați departe de bolile cardiovasculare: Cele mai potrivite ore de masă pentru o inimă sănătoasă

Marti, 15 Februarie 2022, ora 06:20
6388 citiri
Cum stați departe de bolile cardiovasculare: Cele mai potrivite ore de masă pentru o inimă sănătoasă
Masa de seară trebuie luată mai devreme pentru a avea o inimă sănătoasă FOTO: Spring

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Surrey din Anglia a realizat un studiu legat de bolile cardiovasculare, privind cele mai potrivite ore de masă pentru oameni, care pot influența semnificativ funcționarea inimii. Astfel, cercetătorii au observat că a lua cina înainte de ora 18 îmbunătățește foarte mult sănătatea acestui organ vital, reducând creșterea în greutate și apariția diabetului de tip 2.

În schimb, riscul de a se îmbolnăvi de boli cardiovasculare al oamenilor se mărește cu fiecare sporire cu 1% a caloriilor consumate după ora 6, după-amiaza, potrivit Spring.

Concluzia studiului este că mâncarea nu reprezintă singurul factor de risc pentru bolile de inimă, ci și orele târzii ale meselor de seară, dar și abundența acestora.

Studiul, care a implicat, 112 femei cu o vârstă medie de 33 de ani, a testat dacă mâncatul mai devreme sau mai târziu al mesei de seară ar putea avea un impact asupra sănătății inimii.

Astfel, s-a demonstrat că participanții care au luat masa de seară după ora 18 au avut șanse mai mari de a avea tensiunea arterială mai mare, zahărul din sânge crescut și indicele de masă corporală (BMI) mărit, care sunt markerii de risc al bolilor cardiovasculare.

”Până acum, abordările privind stilul de viață pentru a preveni bolile de inimă s-au concentrat pe ceea ce mâncăm și cât de mult servim la masă. Aceste rezultate indică faptul că o alimentație intenționată, care ține cont de momentul și proporția de calorii de la mesele de seară, poate reprezenta un comportament simplu, modificabil, care poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă”, a spus dr. Nour Makarem, autorul principal al cercetării.

Suferiți de hipertensiune arterială? Remediile recomandate de medici pentru a reveni la normal

Stilul de viață modern îi împinge pe oameni să se trezească foarte devreme și să mănânce seara târziu, ceea ce perturbă ciclurile naturale ale corpului uman sau ale ceasului corporal.

Studiul arată că trebuie să mâncăm micul dejun mai târziu (adică nu foarte devreme, ci cu 90 de minute mai târziu, în jur de orele 7-8.30), iar cina cu 90 de minute mai devreme, la ora 18 seara. Acest lucru ajută la reducerea grăsimii din corp și la pierderea în greutate a persoanelor obeze.

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani

”Niciodată nu este prea devreme să începi să te gândești la sănătatea inimii tale, indiferent dacă ai 20, 30 sau 40 de ani sau dacă ai trecut de 60,70 de ani. Dacă ești sănătos sau dacă ai o boală de inimă, poți oricând să faci mai mult și să mănânci la orele potrivite pentru organismul tău”, a spus profesorul Kristin Newby.

Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
Descoperirea medicilor din SUA care dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură ține inima sănătoasă
O cercetare realizată de experții de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite și care este publicată în revista Journal of the American College of Cardiology, a făcut o...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#boli inima prevenire, #masa seara, #boli cardiovasculare, #mese, #afectiuni cardiovasculare, #boli inima , #boli