Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Greșeala fatală pe care a făcut-o Bogdan Socol, comentatorul sportiv care a murit de hipotermie

Marti, 14 Februarie 2023, ora 05:35
41360 citiri
Greșeala fatală pe care a făcut-o Bogdan Socol, comentatorul sportiv care a murit de hipotermie
Bogdan Socol a murit la 42 de ani FOTO facebook

Bogdan Socol, unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi din România, a murit vineri, la vârsta de 42 de ani, din cauza unui șoc hipotermic produs după ce a înotat în ape înghețate.

Pe lângă cariera de comentator consacrat la DigiSport până în 2017, Bogdan Socol și-a descoperit pasiunea pentru înotul în aer liber, la temperaturi scăzute, așa după cum se poate vedea în clipul de mai jos.

Din păcate, ultima încercare temerară a lui Bogdan Socol s-a sfârșit tragic, organismul său cedând la temperaturile extrem de scăzute.

Tată a trei copii, Bogdan Socol, a făcut o eroare care i-a fost fatală, după cum au apreciat specialiștii. A mers să înoate și nu a fost legat cu o frânghie, iar din acest motiv nimeni nu a putut să îl ajute atunci când a intrat sub gheață.

„Cei care practică înotul în ape înghețate trebuie să urmeze anumite reguli de siguranță. În primul rând, trebuie să fii apt din punct de vedere medical. Trebuie să ai confirmarea din partea unui doctor specializat în hipotermie și în submersiune în ape reci și foarte reci.

Trebuie să ai un control la cardiolog, un EKG cu 12 cicluri, după care un medic să spună că poți înota în ape reci. Și niciodată nu trebuie să înoți singur în ape reci. Trebuie să ai pe cineva lângă tine, care să aibă experiență în înotul în ape înghețate. Acestea sunt regulile de bază

Noi recomandăm ca adaptarea să se facă în bazin. E ceva extrem să înoți în lac. Deja vorbim de un sport extrem, dar e cu totul altceva să înoți într-un lac, mai ales dacă e înghețat. Noi nu recomandăm.

Ar fi bine să nu înoți când lacul e înghețat, dar dacă o faci să ai pe cineva lângă tine, o barcă și să fie apa clară. Dar mai bine să nu o faci”, a spus pentru gsp.ro, Ovidiu Tirla, fost poloist, retras în 2008,component al lotului României de înot în ape înghețate.

"Trebuie să ai în jur un grup de prieteni sau pe cineva care are experiență. Și iei măsuri de siguranță. Ar trebui să existe o sfoară cu care să te legi, astfel încât cineva să te tragă. Sunt chestii pe care el nu cred că le-a știut. Pare că a făcut de capul lui. Cred ca făcut-o din dorința de a face ceva deosebit. Dacă era sub gheață, ce putea face persoana care era lângă el? Să intre după el sau să spargă gheața, ceea ce ar fi durat. Dacă avea o sfoară, putea să-l tragă. Și un minut sub gheață e mult", a punctat și Robert Vasiliu, coleg cu Ovidiu Tirla.

Pretențiile lui David Popovici de la COSR: vrea bodyguarzii lui și nu dorește să stea împreună cu ceilalți sportivi români
Pretențiile lui David Popovici de la COSR: vrea bodyguarzii lui și nu dorește să stea împreună cu ceilalți sportivi români
David Popovici are pretenții neobișnuite de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Astfel, pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, David Popovici vrea să aibă proprii agenți de...
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiați sub numele de...
#Bogdan Socol, #deces, #eroare, #singur, #inot, #ape inghetate , #stiri din sport