Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu

Vineri, 29 Iulie 2016, ora 19:50
11387 citiri
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, plasat in arest la domiciliu
Foto: Arhiva Ziare.com

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a fost plasat in arest la domiciliu. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, astfel, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a viceguvernatorului BNR. Decizia magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Bogdan Olteanu a asteptat in sala decizia judecatorilor de la curtea suprema. Dupa anuntul magistratilor, viceguvernatorul BNR a fost transportat inapoi la Arestul Politiei Capitalei, unde va ramane pana la ora 00:30, atunci cand expira ordonanta de retinere.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru a interveni pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Decizia a fost luata vineri seara de Inalta Curte de Casatie si Justitie, relateaza televiziunile de stiri.

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost retinut, in nopatea de joi spre vineri, de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, care il acuza de trafic de influenta. El este acuzat ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Sursele judiciare citate spun ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii.

Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a negat ca ar implicat in dosar, in timp ce Liviu Mihaiu a declarat ca nu a stiut si nici nu a participat la acea pretinsa tranzactie.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a anuntat ca viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei va demisiona luni din aceasta functie, pentru ca nu doreste sa pateze imaginea institutiei.

Bogdan Olteanu a fost presedinte al Camerei Deputatilor in perioada martie 2006 - decembrie 2008, in a doua jumatate a mandatului de premier al lui Tariceanu. Din 2009 este viceguvernator BNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Bogdan Olteanu arestat, #Bogdan Olteanu retinut, #Bogdan Olteanu DNA, #Bogdan Olteanu Vintu Liviu Mihaiu, #Bogdan Olteanu trafic influenta , #DNA