Olteanu intarzie inceperea urmaririi penale a lui Mitrea

Marti, 09 Septembrie 2008, ora 15:10 1249 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, trebuie sa trimita DNA-ului un raspuns oficial pentru urmarirea penala a lui Miron Mitrea pentru a putea continua procedurile in cazul social-democratului.

Purtarorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a declarat ca exista anumite proceduri ce trebuie urmate, informeaza NewsIn. "In data de 4 septembrie, am solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa ne comunice oficial daca deputatul Miron Mitrea si-a depus demisia, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor. Pana marti, nu am primit niciun raspuns, deci nu suntem in masura sa declansam urmarirea penala", a afirmat Livia Saplacan.

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivandu-si gestul ca singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se intampla intr-o anumita parte a procuraturii".

Mitrea a precizat ca s-a prezentat "ca orice cetatean" la DNA ori de cate ori a fost chemat, mai ales in conditiile in care nu are "niciun fel de incerdere in procurorii politici de la DNA".

Deputatul PSD Miron Mitrea a anuntat, pe 13 august, ca va demisiona din Parlament, din cauza respingerii cererii DNA privind inceperea urmaririi sale penale si le-a multumit colegilor care au votat in favoarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a anuntat, tot pe 13 august, ca pentru deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase nu se poate continua urmarirea penala, deoarece a existat cvorum pentru votarea solicitarilor, dar nu s-a intrunit numarul necesar unui aviz favorabil.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News