Olteanu: Deputatii in vizorul DNA nu au acces la dosare

Luni, 05 Mai 2008, ora 16:04 1158 citiri

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a anuntat, luni, ca Miron Mitrea si Adrian Nastatse, anchetati de Directia Nationala Anticoruptie, nu au acces la propriile dosare.

"Am stabilit ca printre cei care au acces la dosar sa nu se numere persoanele anchetate. Toti parlamentarii care vor sa aiba acces la aceste dosare pot face o cerere in acest sens. Cererea de acces la dosar trebuie sa fie motivata (...) Vom cauta in dosar acele indicii ca exista suspiciunea savarsirii unei infractiuni, si nu vinovatia", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Bogdan Olteanu a explicat ca cel mai probabil pe parcursul zilei de luni se va forma o echipa de sapte raportori. "Exista un numar de sapte raportori care sa pregatesca pentru Comisia Juridica un raport care va fi inaintat Plenului", a adaugat Olteanu.

Reprezentantul Comisiei Juridice din Parlamentul Romaniei, Sergiu Andon, a adaugat ca urmatoarea etapa dupa studierea dosarului este o discutie in Comisia Jurdica.

"Umatoarea etapa este o discuie in Cmisie cu parlamentarul sau parlamentarii in cauza si cu un reprezentant al Parchetului de natura sa ne indrumea in complexitatea dosarulu", a spus Andon.

Liberalul Bogdan OIteanu a mai spus ca termenul estimate de Comisia Juridica pentru intocmirea raportului este de doua saptamani. La randul sau, Sergiu Andon a tinut sa mentioneze ca va exista un orar de lucru, de studiere a dodarului. Dupa ce raportorii vor lucra pe dosare, acestia vor intocmi un singur dodar pe care il vor preda Comisiei Juridice.

Sergiu Andon a clarificat ca lucrarile Comisiei vor fi secrete, iar "prea mult spectacol in jurul acestui eveniment nu va fi".

Social-democratii Miron Mitrea si Adrian Nastase sunt anchetati de Directia Nationala Anticoruptie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News