Liviu Mihaiu stia ca Vintu va aranja numirea sa ca guvernator al Deltei

Miercuri, 03 August 2016, ora 11:21
14046 citiri
Liviu Mihaiu stia ca Vintu va aranja numirea sa ca guvernator al Deltei
Foto: Facebook/Liviu Mihaiu

Liviu Mihaiu le-a declarat procurorilor DNA ca Sorin Ovidiu Vintu i-a spus ca va aranja ca el sa ocupe functia de guvernator al Deltei Dunarii.

El a mai spus ca a aflat ulterior ca omul de afaceri a dat bani pentru aceasta numire, se arata in motivarea deciziei judecatorilor care au hotarat ca Bogdan Olteanu sa stea in arest la domiciliu.

"Martorul Mihaiu Liviu a aratat ca a fost intrebat de Vintu daca vrea sa ocupe postul de guvernator al Deltei Dunarii. Intrucat Mihaiu Liviu a fost de acord, Vintu i-a spus ca va aranja acest lucru. Ulterior, Mihaiu Liviu a fost chemat la Guvern, unde premierul Tariceanu i-a spus ca va fi numit guvernator.

Martorul a precizat ca - 'Vintu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implica acest lucru'. Ulterior, Mihaiu Liviu a aflat ca Vintu a dat bani pentru aceasta numire", se arata in document.

La dosar se afla declaratiile date de mai multi martori, care fac referire la suma de un milion de euro pe care Bogdan Olteanu ar fi primit-o de la Sorin Ovidiu Vintu, in cursul anului 2008, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Transferul de bani s-a realizat in doua transe - o plata de un milion euro in contul unei societati (IT Media Productions Delaware), iar o plata de un milion de euro in contul lui Ionut Adrian Eftime, un apropiat al lui Vintu.

La cererea lui Vintu, Ionut Adrian Eftime a retras un milion de euro, iar banii in numerar i-a predat lui Olteanu la sediul central al PNL.

Eftime a fost testat cu detectorul de minciuni

Eftime, care are calitatea de martor in dosar, a fost testat cu detectorul de minciuni, rezultand ca este sincer, astfel incat declaratia acestuia este o proba importanta in ancheta.

Procurorii mai sustin ca, initial, Liviu Mihaiu nu a fost multumit de acest aranjament din punct de vedere financiar, adica de pierderea functiilor pe care le avea atunci, cea mai importanta fiind cea de director editorial la Radio Guerrilla, care presupunea un salariu mai mare decat cel de guvernator al Deltei Dunarii. Ulterior, dupa ce a discutat cu Vintu, Liviu Mihaiu a acceptat.

Un alt martor le-a spus procurorilor ca, "dupa destituirea lui Liviu Mihaiu din functia de guvernator al Deltei Dunarii, Vintu a fost extrem de suparat, context in care ar fi spus ca a pierdut un milion de euro sau ca l-a costat un milion de euro, ceva de genul acesta".

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu, dupa ce a petrecut o noapte in arestul Politiei Capitalei, fiind acuzat de trafic de influenta.

Procurorii sustin ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, Olteanu ar fi primit un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Citeste si reactia lui Sorin Ovidiu Vintu in acest caz

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Liviu Mihaiu bani Vintu, #Liviu Mihaiu Delta Dunarii, #Liviu Mihaiu dosar Olteanu , #DNA