Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bogdan Olteanu: Sirul insolventelor nu se va opri in acest an

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 22:39
1826 citiri
Bogdan Olteanu: Sirul insolventelor nu se va opri in acest an
Foto: Arhiva

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei Bogdan Olteanu apreciaza ca "sirul insolventelor" nu se va opri in acest an, iar esecul reorganizarii companiilor de stat descurajeaza restructurarea activitatilor.

"Din pacate in Romania mai este un element care nu incurajeaza piata restructurarii: restructurarea fara sfarsit. Sunt cateva companii de stat care sunt in restructurare de 20 de ani, fara rezultate. Restructurarea continua dupa cum am vazut in scrisoarea cu FMI. Sper sa avem niste restructurari de succes, vor da incredere mediului de afaceri", a spus Olteanu, la seminarul "Se va opri sirul insolventelor in 2011?", organizat de Ziarul Financiar, informeaza Mediafax.

Olteanu a afirmat ca insolventele vor continua.

"Nu se va opri sirul insolventelor. Evaluarile bancherilor arata ca pe la mijlocul anului 2011 se va atinge varful in ceea ce priveste creditele neperformante. Nu avem suficiente date si metode prin care sa determinam o relatie matematica - legatura dintre neperformante si insolvente -, dar intuitia si bunul simt ne spun ca exista o legatura intre ele. De aceea insolventele vor creste. Vom avea mai multe insolvente adaugandu-le la cele vechi. Nu cred ca va creste fluxul, si am putea constata ca in 2010 s-a atins varful insolventelor", a spus Olteanu.

In primele doua luni, circa 4.000 de firme au intrat in insolventa.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#firme insolventa, #Bogdan Olteanu , #BNR