Attila Korodi, dupa audierea de la DNA: Tariceanu mi l-a propus pe Liviu Mihaiu

Miercuri, 10 August 2016, ora 17:05 6330 citiri
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Deputatul UDMR Attila Korodi, fost ministru al Mediului in Guvernul Tariceanu, a fost audiat miercuri la DNA, in calitate de martor, in dosarul lui Bogdan Olteanu. Attila Korodi a declarat ca Liviu Mihaiu i-a fost propus drept guvernator al Deltei Dunarii de Calin Popescu Tariceanu.

Contactat de Ziare.com dupa audieri, Attila Korodi a precizat ca nu doreste sa intre in detalii legate de audiere sau de dosar.

"Nu intru in detalii. Am discutat despre procedura de numire si tot ce s-a intamplat in perioada aceea. Am fost audiat ca martor, ministrul Mediului trebuia sa faca nominalizarea (pentru functia de guvernator al Deltei - n.red.) si apoi ea sa se aprobe de Guvern.

Cum am mai declarat in presa, era o pozitie politica la nivel de secretar de stat asumata de PNL. A fost o propunere din partea lor pe care eu mi-am asumat-o din cauza ca Liviu Mihaiu a lucrat foarte mult cu Ministerul Mediului, era un om din societatea civila. Deci era un efect pozitiv la momentul respectiv", a declarat Attila Korodi pentru Ziare.com.

Intrebat direct cine i l-a propus pe Liviu Mihaiu, fostul ministru al Mediului a raspuns: "Propunerea a venit de la PNL, de la presedintele PNL". In acel moment partidul era condus de Calin Popescu Tariceanu, care era si seful guvernului PNL-UDMR.

"M-a consultat, eu am spus 'Da, este o propunere pe care pot sa mi-o asum'. Era vorba despre o persoana care a lucrat si ca om vigilent pe problemele Deltei, dar si pe proiecte care vizau comunitatile locale", a completat Attila Korodi.

De asemenea, intrebat daca a lucrat bine cu Liviu Mihaiu, Attila Korodi a raspuns: "Eu in decembrie am terminat mandatul, dar mandatul in sine a fost unul normal".

Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii in 18 septembrie 2008, iar Attila Korodi si-a incheiat mandatul de ministru al Mediului in decembrie 2008, functia fiind preluata ulterior de Nicolae Nemirschi (PSD), in cadrul primului Executiv condus de Emil Boc. Nemirschi l-a revocat pe Mihaiu din functie in februarie 2009.

Miercuri a fost audiat la DNA si Bogdan Olteanu, timp de aproape 5 ore.

Olteanu este acuzat ca ar fi primit mita un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru a obtine numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei in 2008.

Surse citate de presa au declarat ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar fi primit o suma similara pentru a sustine aceeasi numire.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News