Premieră odioasă în justiția din România: Bogdan Licu a obținut retragerea titlului de doctor fără ca cineva să-i verifice plagiatul

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 12:15
10199 citiri
Premieră odioasă în justiția din România: Bogdan Licu a obținut retragerea titlului de doctor fără ca cineva să-i verifice plagiatul
Teza de doctorat a lui Bogdan Licu este plină de pasaje copiate, dar nimeni nu i-a verificat-o oficial FOTO Hepta

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României, a câștigat vineri, 5 noiembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, un proces în care a cerut să-i fie retras titlul de doctor obținut cu o teză despre care există dovezi că a fost plagiată masiv.

Instanța a decretat că titlul să-i retras fără ca cei din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) să fie obligați să-i verifice teza.

”Admite recursul formulat de reclamantul Licu Dimitrie Bogdan împotriva sentinţei civile nr. 2.286 din 18 septembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa şi rejudecând: Admite în parte acţiunea reclamantului. Obligă pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale să emită ordinul de revocare prin care să ia act de renunţarea reclamantului la titlul ştiinţific de doctor acordat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6.468 din 7 decembrie 2011. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de Şercan Emilia. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Definitivă. Pronunţată astăzi, 4 noiembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia instanței.

Sentința este criticată extrem de dur de către jurnalista Emilia Șercan, care s-a implicat în ultimii ani într-o campanie de devoalare a rețelei uriașe de doctorate plagiate în România.

Diatriba jurnalistei îl vizează și pe Sorin Cîmpeanu, căruia i se adresează prin sintagma "dublul academician":

"Imense felicitări, domnule dublu academician! Ați reușit! V-ați desăvârșit opera de călcare în picioare a integrității academice, ați reușit să faceți din plagiat noua normă de validare în viața academică și publică!

Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție dreptul de a-i fi retras titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat! Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câștigat dreptul de a renunța benevol la titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat!

Felicitări și CNATDCU, care de cinci ani a refuzat sistematic să-i verifice teza de doctorat plagiatorului Bogdan Licu, acest individ esențial pentru securitatea națională, prim-adjunct al procurorului general al României, numit în funcție deși este un plagiator!

Felicitările pentru dublul academician trebuie să fie cu atât mai apăsate cu cât dublul academician este cel care în data de 28 decembrie 2014, când era ministru în guvernul plagiatorului Victor Ponta, a dat o ordonanță de urgență prin care a introdus în legea educației posibilitatea de a renunța benevol la titlul de doctor!

O ordonanță de urgență emisă cu dedicație pentru șeful său, plagiatorul Victor Ponta! O prevedere pe care nimeni nu s-a sinchisit să o elimine din lege din 2014 încoace! Nimeni! Felicitări, acum puteți să aplicați din plin infama prevedere!

Felicitări și președintelui țării care a găsit normal să-l susțină pe dublul academician pentru funcția de ministru al Educației, făcându-l responsabil de implementarea proiectului „România Educată” – ah, ce bune sunt aceste ghilimele puse pe mărețul proiect –, dar și de emiterea unei noi legi a educației. Normal, cine putea fi mai potrivit și mai competent pentru asemenea planuri mărețe?

Felicitări, tuturor! Le meritați din plin!", arată Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Bogdan Licu plagiat, #bogdan licu sentinta plagiat, #licu teza doctorat, #Emilia Sercan , #procuror general