Lecția primită de un medic fals acuzat de zeci de violuri, care le-a strigat judecătorilor la proces „Securiști ordinari!”

Luni, 08 August 2022, ora 03:01 13942 citiri
Falsul medic Bogdan Giuseppe este acuzat că a comis zeci de violuri FOTO Libertatea

Bogdan Giuseppe, bucureșteanul acuzat că a exercitat ilegal profesia de medic și a comis zeci de violuri, a fost condamnat la o amendă de 6.000 de lei pentru că, în timpul unei ședințe de judecată, a făcut circ și a strigat la judecător și procuror: „Securiști ordinari”.

Trimis în judecată pentru 25 de infracţiuni de viol săvârşit în scopul producerii de acte materiale pornografice, două infracţiuni de viol în formă continuată, 21 de infracţiuni de agresiune sexuală, două infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată, 42 de infracţiuni de violarea vieţii private în formă continuată și alte două infracţiuni de violarea vieţii private, Bogdan Giuseppe a primit și o condamnare pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată.

Bărbatul a ajuns să fie judecat pentru încălcarea solemnității ședinței de judecată după ce, cu ocazia unui proces în care se judeca o cerere de prelungire a controlului judiciar a făcut circ în sala de judecată.

Bogdan Giuseppe a fost acuzat că „a perturbat şedinţa de judecată, prin aceea că a început şi, în pofida avertismentelor primite din partea instanței, a continuat să râdă pe seama aspectelor relatate de către una dintre persoanele vătămate audiate, iar la ieşirea din sala de judecată ca urmare a îndepărtării sale de către instanță, a adresat participanților la proces cuvinte injurioase, folosind apelativul de,, securişti ordinari".

De asemenea, unuia dintre avocații victimelor i-a spus: „te aranjez eu pe tine”.

Bărbatul s-a apărat spunând că „nu a avut intenţia să săvârşească infracţiunea reţinută în sarcina sa”. Pe de altă parte, a arătat că nu a adresat cuvinte jignitoare procurorului care a participat la şedinţa de judecată şi nici judecătorului cauzei, ci le-a adresat organelor de cercetare penală ce efectuaseră cercetări în cursul urmăririi penale.

În urma audierii înregistrărilor din ședință, judecătorul l-a condamnat pe Bogdan Giuseppe la o amendă penală în valoare de 6.000 de lei.

„Acţiunile inculpatului au fost de natură să perturbe activitatea instanţei, cât timp a fost necesară îndepărtarea inculpatului din sală pentru a se reasigura ordinea, aplicarea unor amenzi judiciare, atragerea atenţiei asupra atitudinii inculpatului, în mod repetat, de către preşedintele completului.

În atare condiţii, date fiind cele menţionate în precedent, instanţa apreciază că este realizată cerinţa esenţială ataşată elementului material. Urmarea imediată a infracţiunii constă în aceea că a fost creată o stare de pericol pentru înfăptuirea justiţiei, fiind vătămate relaţiile sociale ce presupun respectarea solemnităţii procedurilor judiciare, legătura de cauzalitate rezultând din însăşi materialitatea faptei”, se arată în sentință, care nu este definitivă.

Procesul în care Bogdan Giuseppe este acuzat de falsuri este încă pe rolul Judecătoriei Sectorului 6.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News