Turnura ciudată pe care a luat-o dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: "S-a constatat o mică problemă și anume că picioarele nu erau la fel"

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 12:22
10542 citiri
Turnura ciudată pe care a luat-o dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: "S-a constatat o mică problemă și anume că picioarele nu erau la fel"
Bogdan Gigină FOTO Facebook/ Carmen Gigina

La 7 ani de la moartea tânărului polițist Bogdan Gigină într-un accident auto, după ce a căzut de pe motocicletă în timp ce conducea coloana fostului ministru Gabriel Oprea, justiția nu reușește să facă lumină în acest caz.

Inculpați în procesul care a avut primul termen în anul 2020 sunt Gabriel Oprea, Petre Mazilu și compania acestuia, General MPM Impex SRL sunt.

Procesul a ajuns la faza audierii martorilor

Procesul în care este judecat Gabriel Oprea a ajuns la faza audierii martorilor, însă judecătorii nu au reușit nici acum să înțeleagă cum a murit Bogdan Gigină și ce a cauzat accidentul, scrie fanatik.ro.

Instanța a decis o nouă amânare la termenul din data de 6 octombrie pentru că nu a primit niciun răspuns de la specialistul care a fost desemnat să întocmească un raport de expertiză pe specialitatea căi ferate, drumuri și poduri.

Instanța trebuie să afle dacă semnalele luminoase intermitente care împrejmuiau lucrarea erau vizibile și de la ce distanță, dacă indicatoarele rutiere și balizele erau amplasate conform normelor legale, dacă erau suficiente și dacă semnalizarea rutieră temporară realizată de angajații firmei respecta legislația.

"S-a constatat o mică problemă și anume că picioarele nu erau la fel"

Avocatul care îl reprezintă pe Mazilu și societatea acestuia a solicitat dosarul medical al lui Bogdan Gigină, la termenul din septembrie, motivând că există indicii că acesta avea probleme de sănătate.

”Menționează că este de notorietate faptul că acesta a ajuns în cadrul Poliției Române printr-o procedură de selecție din surse externe, au fost făcute vizite medicale și a fost urmată întreaga procedură.

Învederează că a verificat toate probele aflate la dosarul cauzei, iar în urma necropsiei, în momentul când au fost făcute măsurători antropologice, s-a constatat o mică problemă și anume că picioarele nu erau la fel”, se arată în dosar.

Răspunsul Direcției Medicale din cadrul MAI a fost că nu deține un dosar medical complet al lui Gigină, ci doar fișa cu antecedente medicale anterioare accidentului.

Răspunsul nu l-a mulțumit pe avocat, care s-a plâns că din documentele transmise de MAI lipsește rezultatul controlului oftalmologic. ”Ori asta se și solicită, rezultatul controlului oftalmologic, care nu se află printre înscrisurile transmise instanței”.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, la vârsta 28 de ani, când afla pe motocicletă și conducea coloana care îl însoțea pe ministrul de Interne Gabriel Oprea, care mergea acasă, în cartierul Cotroceni.

Gigină se deplasa cu 84 km/h pentru că ministrul se grăbea, potrivit informațiilor din dosar. În jurul orei 19:00, după intersecția dintre străzile Știrbei Vodă și Calea Plevnei, Gigină s-a dezechilibrat și a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în mijlocul carosabilului de o firmă de gaze. În momentul impactului, carosabilul era umed.

Bogdan Gigină a fost transportat la Spitalul Universitar, aflat în imediata apropiere, însă medicii nu l-au mai putut salva.

Un nou proces pentru foștii chefi de la Antenă. La câte acțiuni în instanță a ajuns compania media
Un nou proces pentru foștii chefi de la Antenă. La câte acțiuni în instanță a ajuns compania media
O nouă ediție a Chefi la Cuțite a început recent, acesta fiind primul sezon fără Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Emisiunea merge mai departe avându-i în...
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
#Bogdan Gigina politist mort coloana Oprea, #dosar, #proces, #cauze, #dosar medical , #stiri juridice