Bogdan Dragoi, "baiatul de aur" care preia Finantele de la Ialomitianu?

Marti, 07 Februarie 2012, ora 16:59
6447 citiri
Bogdan Dragoi, "baiatul de aur" care preia Finantele de la Ialomitianu?

Bogdan Alexandru Dragoi este cel care, cel mai probabil, va prelua Ministerul Finantelor de la Gheorghe Ialomitianu, cel care s-a ocupat de acest portofoliu pana acum.

Dragoi are 31 de ani, este necasatorit si in prezent este secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, functie pe care a mai ocupat-o si in perioada septembrie 2006 - noiembrie 2007.

Anterior a fost director general al Departamentului Economic din Primaria Capitalei.

Baiatul de aur al Guvernului?

Bogdan Dragoi se poate lauda cu multe. La varsta de 25 de ani a fost timp de cinci luni (aprilie-septembrie 2006) consilier la Ministerul Integrarii Europene.

Ceva mai tarziu, in primul mandat de secretar la Finante, s-a remarcat ca fiind artizanul iesirii Romaniei pe piata externa prin vanzarea de euro-obligatiuni pe cinci ani, la un randament de 5,29%.

Este specializat in relatii internationale si economie, absolvind Magna cum Laudae cursurile Universitatii din Boston, Massachusetts.

Este membru al Golden Key Honor Society, o organizatie non-profit din Atlanta, fondata in 1977 cu scopul de a recunoaste meritele academice ale studentilor de la toate colegiile si universitatile. Cunoaste bine limbile engleza, franceza si italiana.

Fondatorul Focus Sat

Dupa terminarea studiilor in strainatate, Bogdan Dragoi a lucrat la Londra si Bucuresti in perioada 2002-2004 pentru grupul Inquam, cel care detinea Telemobil in Romania.

In 2004, impreuna cu un grup de prieteni, a lansat operatorul telecom prin satelit Focus Sat, pe care l-a vandut in 2006 grupului UPC.

Bogdan Dragoi a fost vicepresedinte al companiei si cel care se ocupa de finantarea si promovarea operatorului.

Cod portocaliu si in tara, si la PDL

Luni dimineata, Emil Boc a anuntat, la finalul celei mai scurte sedinte de guvern din timpul mandatelor sale, ca a decis sa depuna mandatul Executivului, urmand ca Parlamentul sa investeasca un nou Cabinet.

Emil Boc si-a dat demisia - Nu ma agat de putere!

Pasii procedurali au fost parcursi rapid. Demisia prim-ministrului a fost depusa la Parlament si la Presedintie, iar seful statului a invitat liderii formatiunilor parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou premier.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a fost numit prin decret prezidential premier interimar si a preluat atributiile lui Emil Boc pana la investirea unui nou Cabinet.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

La finalul consultarilor, Traian Basescu a declarat ca din discutii s-a desprins concluzia ca actuala coalitie de guvernare ramane unita si a anuntat ca premierul desemnat sa formeze un nou guvern este seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

Ziua de luni s-a incheiat pentru democrat-liberali cu o lunga sedinta a conducerii partidului, care s-a prelungit tarziu in noapte in urma carora s-au stabilit numele democrat-liberalilor care vor face parte din Guvernul Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Bogdan Dragoi ministru Finante, #Bogdan Dragoi Gheorghe Ialomitianu, #demisie Guvern Boc , #ministru Finante