Fondatorul Untold scapă de acuzații. Procurorii clasează dosarul pe numele lui Bogdan Buta

Vineri, 08 Martie 2024, ora 20:07
2390 citiri
Fondatorul Untold scapă de acuzații. Procurorii clasează dosarul pe numele lui Bogdan Buta
Bogdan Buta, patronul festivalului Untold FOTO Hepta

Parchetul de le lângă Judecătoria Cluj-Napoca a clasat dosarul în care Bogdan Buta, unul dintre fondatorii festivalului Untold, era acuzat de săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi şantaj.

Urmărirea penală a fost finalizată în mai puțin de o lună de la sesizarea organelor judiciare, iar soluția de clasare a fost dispusă la data de 23 februarie 2024, scrie Gazeta de Cluj.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră înregistrată cu nr. 46/VIII/3/2024 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în calitate de locțiitor al purtătorului de cuvânt, conform dispozițiilor art. 7 alin. (1) şi (2) din Legea 544/2001, sunt abilitat să vă aduc la cunoştinţă următoarele:

În primul rând, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a fost înregistrată cauză nr. 645/187/P/2024 ca urmare a faptelor reclamate de către mai multe persoane minore împotriva numitului Buta Bogdan. În concret, organul judiciar a stabilit că faptele reclamate de către persoanele vătămate sunt două infracțiuni de act sexual cu un minor, tentativă la act sexual cu un minor şi două infracțiuni de şantaj.

În prezent, urmărirea penală a fost finalizată fapt pentru care în data de 23.02.2024 s-a dispus o soluție de clasare a cauzei”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la solicitarea reporterilor Gazeta de Cluj.

Bogdan Buta a fost acuzat, într-un articol, că ar fi agresat sexual doi minori, informația fiind susținută de mărturiile victimelor. Faptele ar fi avut loc în 2021, iar minorii l-ar fi cunoscut pe fondatorul Untold prin intermediul aplicației Tinder.

Tot atunci, polițiștii clujeni s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public”, au transmis autoritățile.

Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#bogdan buta, #Untold Festival Cluj, #agresiune sexuala, #sex minori, #dosar clasat , #justitie