Romania nu se simte intimidata de amenintarile Rusiei - ministrul de Externe

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 12:14
3748 citiri
Romania nu se simte intimidata de amenintarile Rusiei - ministrul de Externe
Foto: Twitter/MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, ca Rusia nu poate sa invoce masurile de protectie a aliatilor de pe flancul estic, care sunt reactii la atitudinea Rusiei in Ucraina, ca justificare pentru a ameninta aliatii, sustinand ca Romania nu se simte intimidata.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, inaintea unei dezbateri la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes - Bolyai (UBB), cum comenteaza declaratia MAE rus potrivit careia Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, Bogdan Aurescu a raspuns ca masurile luate de NATO sunt de reasigurare si protectie ca reactie la o anumita atitudine agresiva a Rusiei.

Ponta, reactie dupa ce Rusia a amenintat voalat Romania (Video)

"Am luat nota de declaratia MAE rus si ceea ce pot sa spun este ca masurile pe care NATO le-a luat in urma deciziilor adoptate la summit-ul din Marea Britanie de anul trecut si care au fost implementate in urma deciziilor adoptate la ministerialele NATO, de Externe si Aparare din decembrie 2014 si februarie 2015, sunt masuri luate pentru protectia aliatilor din flancul estic in urma a ceea ce s-a intamplat in Ucraina, in Crimeea, ocuparea ilegala a Crimeii, in urma sustinerii de catre Federatia Rusa a separatistilor pro-rusi din Estul Ucrainei.

Este vorba de masuri de reasigurare si protectie ca reactie la o anumita atitudine agresiva a Rusiei. Federatia Rusa nu poate sa invoce aceste masuri de protectie a aliatilor de pe flancul estic, care sunt reactii la atitudinea Rusiei in Ucraina, ca justificare pentru a adresa amenintari mai mult sau mai putin voalate, mai mult sau mai putin directe catre aliatii din flancul estic. Romania nu se simte intimidata de aceste amenintari", a spus Aurescu.

Rusia amenintata voalat

Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, a avertizat Ministerul rus de Externe, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

MAE rus, amenintare voalata? Romania trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO

"Consolidarea fortelor NATO in Europa de Est este un pas fara precedent, care incalca toate acordurile existente", a declarat Aleksander Lukasevici, purtatorul de cuvant al Ministerului rus Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bogdan Aurescu amenintari Rusia, #Rusia ameninta Romania MAE , #ministru de Externe