Romania da un milion de lei pentru refugiatii sirieni din Iordania

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 16:403154 citiri
Romania da un milion de lei pentru refugiatii sirieni din Iordania
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Romania va acorda un ajutor umanitar in valoare de un milion de lei Iordaniei, care gazduieste numerosi refugiati sirieni, a declarat duminica ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu.

Oficialul roman a precizat ca l-a informat pe omologul sau iordanian, Nasser Judeh, in legatura cu decizia Guvernului de la Bucuresti de a contribui cu aceasta suma la ajutorarea refugiatilor.

"L-am informat pe Nasser Judeh cu privire la decizia Guvernului roman de a acorda 250.000 de dolari in beneficiul refugiatilor sirieni gazduiti de Iordania", a scris pe Twitter Bogdan Aurescu.

Ministrul roman de Externe a avut duminica o intrevedere cu Nasser Judeh, vicepremierul si ministrul Afacerilor Externe si al expatriatilor din Iordania. Intalnirea a avut loc in cadrul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta si delegatiei Guvernului roman in Iordania.

Ponta, vizita la Raul Iordan, Locul Sfantului Botez: Foarte emotionant! (FotoVideo)

Executivul roman a anuntat inca de vineri ca tara noastra va acorda un ajutor umanitar de urgenta Iordaniei, care gazduieste aproximativ 1,5 milioane de refugiati sirieni, in conditiile in care populatia acestui stat depaseste cu putin opt milioane de oameni.

Executivul de la Bucuresti a aprobat, miercuri, o Hotarare prin care suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Externe din Fondul de rezerva bugetara cu suma de un milion lei, pentru a ajuta Iordania ca urmare a amplificarii crizei refugiatilor.

"Romania se alatura statelor care raspund apelurilor adresate de Iordania comunitatii internationale cu privire la cresterea asistentei financiare dedicate refugiatilor sirieni.

In cadrul convorbirilor avute cu prilejul vizitei la Bucuresti din 3 septembrie 2015 de viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe si expatriatilor, Nasser Judeh, cu oficialii romani, ministrul iordanian a subliniat necesitatea sporirii asistentei financiare", precizau atunci reprezentantii Guvernului intr-un comunicat de presa.

D.T.