Noul ministru de Externe a avut o discutie telefonica cu secretarul general al NATO

Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 22:26
4542 citiri
Noul ministru de Externe a avut o discutie telefonica cu secretarul general al NATO
Foto: Arhiva MAE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o convorbire telefonica cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg si l-a asigurat de intreg sprijinul pentru indeplinirea obiectivelor Aliantei, precum si de continuitatea politicilor si angajamentelor tarii noastre in cadrul NATO, astfel cum este prevazut de programul de guvernare al noului Guvern de la Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cei doi oficiali au trecut in revista prioritatile pentru perioada imediat urmatoare.

"In acest context, ministrul roman al afacerilor externe a subliniat importanta acordata de Romania consolidarii rolului NATO in regiunea Marii Negre, prin intarirea prezentei inaintate in partea de sud a Flancului Estic. In acest context, a subliniat importanta implementarii pachetului privind Marea Neagra, adoptat de ministrii de externe aliati in luna aprilie a acestui an, la Washington. Totodata, a subliniat necesitatea unei prezente navale NATO crescute in Marea Neagra si sporirea contributiilor aliatilor la Brigada Multinationala din Romania. De asemenea, a informat despre sustinerea de catre noul Guvern a continuarii angajamentului pentru alocarea a 2% din PIB pentru aparare" a transmis MAE.

Secretarul general Jens Stoltenberg a adresat felicitari noului ministru al Afacerilor Externe pentru preluarea functiei si a multumit pentru sprijinul si contributiile Romaniei in cadrul NATO, cu referire la implicarea Romaniei atat in sudul, cat si in nordul Flancului Estic, in Polonia, la alocarea a 2% din PIB pentru aparare, la participarea la misiunile NATO din Afganistan si Kosovo si a reamintit importanta pe care o are componenta din Romania a sistemului NATO antiracheta.

Secretarul general Jens Stoltenberg a reconfirmat, la randul sau, necesitatea implementarii tuturor masurilor adoptate de Alianta in vederea intaririi securitatii euro-atlantice, inclusiv in zona de sud a Flancului Estic.

Cei doi inalti oficiali au trecut in revista agenda reuniunii ministeriale NATO din noiembrie si au evidentiat importanta reuniunii sefilor de stat si de guvern aliati, care va fi organizata la Londra, in luna decembrie 2019, pentru avansarea procesului de adaptare a Aliantei. Totodata, au convenit sa aprofundeze dialogul, inclusiv cu prilejul reuniunii ministrilor aliati de externe din noiembrie 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Aurescu discutie secretar general NATO , #ministru de Externe