Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se intalneste miercuri cu Nuland

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 19:04
1484 citiri
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se intalneste miercuri cu Nuland
Foto: Huffington Post

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea miercuri o intrevedere cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice.

Intalnirea dintre cei doi oficiali va avea loc la ora 10.00, la sediul Ministerului de Externe, potrivit unui comunicat al MAE remis Ziare.com.

Si presedintele Klaus Iohannis o primeste miercuri la Palatul Cotroceni pe Victoria Nuland, incepand cu ora 9.00.

Iohannis se intalneste miercuri cu Nuland

"In centrul discutiilor se vor afla consolidarea parteneriatului strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat. Vizita prilejuieste si un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Emisarul american efectueaza un turneu european care cuprinde Germania, Romania, Bulgaria si Franta.

Victoria Nuland vine marti la Bucuresti

Cu doar cateva ore inainte de sosirea Victoriei Nuland, marti, la Bucuresti, partidele parlamentare au semnat alaturi de presedintele Klaus Iohannis acordul politic prin care se angajeaza ca incepand din 2017 sa acorde Apararii 2% din PIB timp de cel putin zece ani.

Iohannis si partidele au semnat acordul pentru finantarea Armatei: Le aratam militarilor ca ii respectam (Video)

Conform unor surse oficiale citate de Mediafax, emisarul american se va intalni si cu lideri ai partidelor parlamentare. Aceleasi surse au informat anterior ca Nuland va avea o intrevedere cu Bogdan Aurescu, precum si cu premierul Victor Ponta.

Victoria Nuland s-a mai aflat in Romania si in ianuarie 2014, dar presedintele PSD a plecat atunci din tara si nu s-a intalnit cu subsecretarul de stat al SUA.

Adjunctul secretarului de stat al SUA ajunge in Romania. Ponta nu are timp de Victoria Nuland

Inca un consilier al lui Ponta, atac la SUA: Nu suntem colonie, Nuland nu vine sa ne verifice unghiutele

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victoria Nuland Bogdan Aurescu, #Victoria Nuland intalnire Aurescu, #Victoria Nuland MAE , #ministru de Externe