John Kerry, invitat in Romania

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 21:01
2258 citiri
John Kerry, invitat in Romania
Foto: MAE

Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Aurescu, a avut o intrevedere, joi, cu Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, ocazie cu care l-a invitat sa faca o vizita in Romania, anul viitor.

Cei doi oficiali s-au intalnit la Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, Elvetia, potrivit unui comunicat al MAE.

Bogdan Aurescu a adus in discutie faptul ca, in 2015, Romania si Statele Unite vor celebra 135 de ani de relatii diplomatice, invitandu-l pe oficialul american intr-o vizita oficiala la Bucuresti, pentru marcarea acestei aniversari si discutarea cailor de aprofundare a Parteneriatului Strategic.

"Totodata, a informat cu privire la progresele in pregatirea Bazei de la Deveselu, a carei operationalizare urmeaza sa aiba loc, de asemenea, in 2015, realizand astfel faza a doua a Abordarii Adaptive in Etape a Apararii Impotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA), parte importanta a dimensiunii politico-militare a Parteneriatului Strategic bilateral", se precizeaza in documentul citat.

De asemenea, Aurescu a reiterat angajamentul Romaniei pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, "care reprezinta un pilon central al politicii externe" a tarii noastre.

Rezultate finale alegeri R.Moldova: Cum au votat cetatenii din Romania si Rusia

Cei doi oficiali au discutat si despre rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova, "in continuarea dialogului avut la Bruxelles, pe 2 decembrie 2014, in marja reuniunii ministeriale a NATO, cand ministrul roman de externe a prezentat rezultatele vizitei sale din 1 decembrie de la Chisinau.

In cadrul discutiei de astazi, au fost salutate negocierile pe care le poarta cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern si a fost subliniata importanta ca un guvern proeuropean sa fie format cat mai curand", au mentionat reprezentantii MAE.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#John Kerry Romania, #John Kerry invitat Romania, #John Kerry Aurescu , #ministru de Externe