Criza imigrantilor: Ministrul de Externe, chemat de Dragnea la raport

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 13:37
3170 citiri
Criza imigrantilor: Ministrul de Externe, chemat de Dragnea la raport
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, l-a invitat pe ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sedinta coalitiei de marti, ca sa dea raportul referitor la situatia imigrantilor.

"L-am invitat marti, la sedinta Coalitiei, pe Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, pentru a prezenta un raport privind cotele de imigranti si daca institutiile statului pot sa faca fata acestora. Vreau sa ne spuna daca suntem pregatiti sau nu, cati vin, exact, ce inseamna asta pentru statul roman, ce masuri luam", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

In aceeasi postare, Dragnea a relatat ca s-a intalnit vineri cu imigrantii din gara Keleti din Budapesta.

"Am vrut sa ii vad cu ochii mei pentru ca este aceasta discutie, statul roman zice cu seninatate ca ii primim si noi, nu stim daca suntem pregatiti sau nu. Mi s-a parut ciudat ca marea majoritate sunt barbati tineri si foarte bine organizati, si ca atunci cand camere de filmat, prezente in numar urias la gara Keleti, sunt indreptate catre unii dintre imigranti, acestia isi ascund fetele.

Sunt si oameni extrem de amarati, dar sunt si altii foarte bine organizati, pe grupuri, fiecare grup are coordonatorul lui. Au o singura tinta, sa ajunga in Germania", a relatat Liviu Dragnea.

Toti imigrantii care au obtinut o forma de protectie in Romania si participa la programul de integrare pot beneficia, la cerere, de cazare intr-unul dintre cele sase centre din tara noastra.

Statutul de refugiat se obtine intr-un interval de timp cuprins intre cateva luni si doi ani. Un loc de munca nu se poate obtine decat dupa un an.

Conform statisticilor, peste 1.500 de straini au cerut azil in Romania in ultimul an, dar doar o treime din cereri au fost aprobate. Cei mai multi azilanti vin din zone de conflict: Siria, Irak, Afganistan, Iran si Ucraina.

B.B.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Aurescu raport criza imigranti, #criza imigranti MAE Dragnea , #ministru de Externe