Conventie fiscala intre Romania si Norvegia: Ce a semnat ministrul Aurescu

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:38
4527 citiri
Conventie fiscala intre Romania si Norvegia: Ce a semnat ministrul Aurescu
Foto: MAE.ro

Ministrul Bogdan Aurescu si omologul sau norvegian, Borge Brende, au semnat, luni, Conventia intre Romania si Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informeaza MAE.

Oficialul roman a avut convorbiri si cu presedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

Potrivit MAE, in cadrul consultarilor cu ministrul Borge Brende, seful diplomatiei de la Bucuresti a subliniat faptul ca investitorii norvegieni ar putea valorifica stabilitatea economica a Romaniei pentru a demara afaceri in tara noastra si a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, care in prezent se ridica la 675 milioane de euro.

"In acest context, cei doi ministri au convenit sa actioneze pentru a impulsiona diversificarea cooperarii la nivel economic si sectorial. Bogdan Aurescu a multumit pentru faptul ca Norvegia pune la dispozitia Romaniei fonduri prin Mecanismul financiar al SEE si prin Mecanismul financiar norvegian", mentioneaza sursa citata.

Ministrul Bogdan Aurescu si omologul sau Borge Brende au semnat, in cadrul vizitei, "Conventia intre Romania si Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri si prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit", document care are ca principal scop stimularea schimburilor economice si a relatiilor economice si sociale, in general, intre cele doua tari, se arata in comunicatul MAE.

Conventie fiscala si cu Norvegia: Bogdan Aurescu pleaca luni in Regat

In privinta agendei europene si de securitate, discutiile au vizat, cu prioritate, evolutiile din Vecinatatea Estica.

"Ministrul Bogdan Aurescu si ministrul Borge Brende au reiterat sprijinul pentru implementarea integrala a Acordurilor de la Minsk. Bogdan Aurescu a evidentiat faptul ca mediul de securitate la frontierele estice ale UE a cunoscut o profunda transformare dupa anexarea ilegala a Crimeei. Referitor la regimul de sanctiuni al Uniunii Europene, ministrul Bogdan Aurescu a punctat faptul ca sanctiunile UE trebuie mentinute pana la implementarea completa a Acordurilor de la Minsk, pozitie impartasita de omologul norvegian", mentioneaza sursa citata.

Cei doi oficiali au discutat si despre Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, care va avea loc la 21-22 mai. "Reuniunea la varf va reprezenta un moment important in relatiile UE cu partenerii sai estici, atat pentru reafirmarea sprijinului Uniunii, cat si pentru evaluarea progreselor statelor participante la Parteneriatul Estic de la precedentul Summit de la Vilnius. In ceea ce priveste Republica Moldova, Romania si Regatul Norvegiei si-au declarat din nou sustinerea pentru parcursul european al acestei tari. Bogdan Aurescu a propus omologului sau ca Norvegia sa examineze posibilitatea finantarii unor proiecte de interes pentru conectarea Republicii Moldova la spatiul UE", se mai arata in comunicat.

Discutiie despre principalele teme aflate pe agenda internationala

Potrivit sursei citate, in noul context geopolitic european, marcat de provocari atat in sudul, cat si in estul continentului, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat ca este necesar ca la Consiliul European din iunie 2015 sa fie elaborat un nou document conceptual care sa actualizeze Strategia de Securitate a UE din 2003.

In cadrul consultarilor dintre cei doi ministri au fost abordate si principalele teme aflate pe agenda internationala, respectiv viitorul Summit NATO din 2016, evolutiile din Orientul Mijlociu si provocarile actuale reprezentate de terorismul international.

Cei doi ministri au discutat si despre situatia din Balcani, dosarul nuclear iranian si perspectivele sale, inclusiv efectele finalizarii sale in plan regional, criza din Siria si cea din Yemen, cooperarea la nivel ONU, problematica migrantilor provenind din sudul Marii Mediterane.

Totodata, potrivit MAE, ministrul norvegian a acceptat "cu placere" invitatia omologului roman de a face o vizita la Bucuresti in aceasta toamna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#conventie fiscala Romania Norvegia, #conventia fiscala Norvegia, #Aurescu conventie Norvegia, #Aurescu vizita Norvegia , #ministru de Externe