Bogdan Aurescu: Brutalitatea in crestere a regimului din Belarus nu poate fi acceptata

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 22:22 2150 citiri
Bogdan Aurescu/Facebook/MAE

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a criticat vineri seara, pe contul sau de Twitter, brutalitatea guvernului din Belarus si uciderea lui Raman Bandarenka.

"Brutalitatea continua si in crestere a regimului din Belarus impotriva cetatenilor sai, dupa cum a dezvaluit uciderea lui Raman #Bandarenka, nu poate fi acceptata. Astfel de acte nu pot fi tolerate. Sincerele noastre condoleante familiei.", a scris Aurescu.

Raman Bandarenka, un artist in varsta de 31 de ani si rezident in capitala Belarusului Minsk, a murit in spital in seara de 12 noiembrie.

Conform rapoartelor mass-media, mascati neidentificati au venit in cartierul sau pentru a confisca steaguri si banere de protest. Dupa o scurta confruntare verbala, mascatii l-au locit in mod repetat. Politia l-a urcat apoi intr-o duba.

Cateva ore mai tarziu, Raman Bandarenka a fost transferat inconstient la spital, cu leziuni la cap si un plaman perforat, iar chirurgii nu au mai putut sa-l salveze.

CITESTE SI

Viktor Orban ataca mecanismul conditionarii fondurilor comunitare de respectarea statului de drept: "UE se transforma in Uniunea Sovietica"

MAI, glume de Black Friday: "Reducere 100% la mascati pentru toti "clientii" nostri interlopi care se predau"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com