Bogdan Aurescu, la o reuniune restransa organizata de Consiliul Atlantic al SUA

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 20:15
2785 citiri
Bogdan Aurescu, la o reuniune restransa organizata de Consiliul Atlantic al SUA
Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat duminica, in marja Conferintei internationale de securitate de la Munchen (MSC2015), la o reuniune restransa, organizata de Consiliul Atlantic al SUA (ACUS) si a avut o intrevedere cu Frederick Kempe, presedinte si CEO al ACUS si cu Damon Wilson, vice-presedintele executiv al think-tank-ului american.

"In cadrul intrevederii ministrului de externe Bogdan Aurescu cu Frederick Kempe si Damon Wilson a fost aprofundat subiectul referitor la situatia de securitate din regiune si necesitatea unei abordari cuprinzatoare si a fost stabilita dezvoltarea unor proiecte de colaborare intre Consiliul Atlantic si Ministerul Afacerilor Externe axate pe problematica Marii Negre", informeaza un comunicat al MAE.

Reuniunea ACUS cu tema "Cele mai importante probleme cu care se confrunta comunitatea trans-atlantica - De la Kiev la Alep" a inclus dezbateri intre personalitati marcante din domeniul guvernamental, al societatii civile si mediului de afaceri din Europa, Asia si SUA (cum ar fi presedintele Afganistanului, presedintele Estoniei, presedintele Seimului polonez, ministrul de externe georgian, fostul secretar de stat Madeleine Albright, fostul secretar general NATO Javier Solana si altii) si a permis analizarea celor mai importante concluzii desprinse in cadrul dezbaterilor MSC2015.

Potrivit sursei citate, presedintele afgan Ashraf Ghani a facut o prezentare asupra provocarilor pe care le intampina tara sa in aceasta etapa istorica. De asemenea, a fost discutata situatia din Ucraina.

"In cadrul discutiilor, ministrul roman de externe a evidentiat faptul ca situatia de criza din Ucraina a creat, inerent, o noua 'normalitate' in regiune si in Europa, care solicita reactii de tip strategic pe termen mediu si lung, de natura sa permita gestionarea crizei si identificarea de solutii durabile", se mai arata in comunicat.

Aurescu a subliniat importanta binomului "sanctiuni - dialog diplomatic" pentru inregistrarea de progrese in formatele de dialog existente utilizate in aceasta perioada. De asemenea, a aratat ca este necesara includerea de elemente de comunicare strategica in acest efort, care sa sprijine adecvat progresul pe palier diplomatic.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Bogdan Aurescu consiliu SUA, #Aurescu intalnire Frederick Kempe , #ministru de Externe