Boala misterioasă ce a ucis trei persoane în Tanzania a fost identificată. Este cauzată de o bacterie de la șobolan sau vulpe

Luni, 18 Iulie 2022, ora 19:47 2132 citiri
Foto: pixabay.com

Tanzania a anunţat luni că a identificat boala misterioasă care a provocat moartea a trei persoane în această ţară africană, fiind vorba despre leptospiroză, o boală bacteriană răspândită de rozătoare, transmite AFP.

Autorităţile tanzaniene au anunţat săptămâna trecută că au trimis o echipă de medici şi experţi pentru a investiga îmbolnăvirile detectate în regiunea Lindi, unde au fost descoperite 20 de cazuri.

Venit în această regiune, ministrul tanzanian al sănătăţii, Ummy Mwalimu, a precizat că respectiva boală este cauzată de o bacterie excretată de animale precum şobolanii sau vulpile şi este transmisibilă prin apă sau alimente contaminate cu urina acestor animale.

Vestea bună este că această boală poate fi evitată şi tratată”, a declarat ministrul tanzanian, îndemnând populaţia la calm.

Majoritatea pacienţilor descoperiţi în acea regiune tanzaniană s-au vindecat între timp, iar doi sunt încă în izolare. Toţi au fost testaţi negativ pentru Ebola, COVID-19 şi febra Marburg. Aceasta din urmă este o febră hemoragică aproape la fel de letală ca Ebola şi două cazuri au fost confirmate duminică în Ghana.

Leptospiroza este o boală infecţioasă prezentă în lumea întreagă şi simptomele ei includ febră, sângerări nazale, migrene şi oboseală. La om ea este adesea benignă, dar poate provoca insuficienţă renală.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1