Avertisment pentru sănătate dat de experți: Vederea slabă ascunde o boală gravă neștiută

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 01:19
7545 citiri
Avertisment pentru sănătate dat de experți: Vederea slabă ascunde o boală gravă neștiută
Vederea slabă este semnul unei boli grave de inimă FOTO: Express

Un nou studiu efectuat de către oamenii de știință conduși de Școala de medicină din New York, Statele Unite, a făcut o descoperire importantă pentru sănătatea oamenilor. Experții au arătat că vederea slabă poate fi semnul unei boli grave de inimă neștiute.

Pacienții cu o formă de pierdere a vederii legată de avansarea în vârstă, degenereșcență maculată (AMD), o cauză principală a orbirii în Statele Unite, au avut probabil și boli cardiace care pot duce la un atac de cord, potrivit Mirage News.

Această cercetare, publicată pe 17 noiembrie 2022 în revista British Medical Journal Open Ophthalmology, este prima care identifică faptul că tipurile de boli cardiovasculare și de artere carotide cu risc ridicat sunt legate de tulburarea oculară.

Lipsa vitaminei D duce la o boală gravă: Legătura descoperită de medici

Descoperirile ar putea determina un screening crescut pentru a salva vederea, a diagnostica bolile cardiace nedetectate și a preveni evenimentele cardiovasculare adverse.

„Pentru prima dată, am reușit să legăm aceste boli cardiovasculare specifice cu risc ridicat la o formă specifică de AMD, cea cu depozite de drusenoide subretiniene”, a explicat Theodore Smith, profesor de oftalmologie la Școala de medicină Icahn din New York.

„Acest studiu este prima legătură puternică între cauza principală de orbire, AMD și bolile de inimă, principala cauză de deces la nivel mondial.

Mai mult, avem, de asemenea, dovezi puternice pentru ceea ce se întâmplă de fapt: aprovizionarea cu sânge a ochiului este direct diminuată de aceste boli, fie de leziuni ale inimii care diminuează aportul de sânge în întregul corp, fie de la o arteră carotidă blocată care împiedică direct fluxul de sânge către ochi”, a spus Smith.

NASA confirmă o descoperire neașteptată din ultimii 20 de ani: În Triunghiul Bermudelor, epava unei navete spațiale VIDEO

O alimentare slabă cu sânge poate provoca leziuni oricărei părți a corpului și, cu aceste boli specifice, retina distrusă. Leziunile retiniene înseamnă pierderea vederii și pot duce la orbire.

Cercetătorii au analizat ochii a 200 de pacienți cu AMD cu imagistica retiniană pentru a determina care pacienți aveau depozite subretiniene. Din cei 200 de pacienți, 47 aveau boli de inimă severe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#boala ochi, #vedere slaba speranta viata, #boli inima, #boli inima prevenire, #pierderea vederii, #orbire degenerare maculara , #stiri sanatate