Vasilescu (BNR): Bancile trebuie sa angajeze psihologi sau sociologi - afla motivul

Joi, 13 Februarie 2014, ora 15:23
2135 citiri
Vasilescu (BNR): Bancile trebuie sa angajeze psihologi sau sociologi - afla motivul

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale, considera ca a sosit momentul ca bancile comerciale sa angajeze psihologi sau sociologi, care sa studieze si comportamentul clientilor, pe langa aspectul tehnic legat de bonitate.

"Eu am spus-o dintotdeauna, si este un punct de vedere personal, iata ca este timpul sa faca bancile ceea ce cred eu ca trebuiau sa faca de vreo zece ani incoace. Si anume, sa-si completeze echipele de consultanta, sa angajeze psihologi, sociologi, economisti, care sa studieze si psihologiile oamenilor si nu numai calitatea activului", a declarat, joi, Adrian Vasilescu, la Digi 24, intrebat despre reactia clientilor la propunerea avansata de Guvern, de reducere a ratelor la credit cu 50%, pentru persoanele cu salariul de pana la 1.610 lei.

Consilierul guvernatorului Mugur Isarescu a spus ca nu se stie in ce masura au inteles chiar bancherii cum va fi aplicata masura si efectele acesteia, insa el a apreciat-o ca fiind pozitiva.

Reesalonarea creditelor incinge spiritele: Bancherii sunt foc si para. Cum ii linisteste BNR

Premierul Victor Ponta a anuntat, in urma discutiilor cu FMI, ca Guvernul va adopta o ordonanta prin care persoanele care au credite la banci si un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, in urma unei intelegeri cu banca, la injumatatirea ratei pentru o perioada de doi ani.

Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 aprilie, dar cei care opteaza pentru aceasta nu trebuie sa aiba restante mai vechi de 90 de zile la plata ratelor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#banci angajare psihologi, #Vasilescu banci angajare psihologil, #banci psihologi BNR, #Vasilescu banci psihologi , #banci
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Vasilescu trebuie pensionat de urgenta.