"Supra-guvernul" condus de BNR a fost respins de Senat

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 18:42
5027 citiri
"Supra-guvernul" condus de BNR a fost respins de Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea privind infiintarea Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala a fost respinsa de Senat, prima camera decizionala, in data de 10 noiembrie, a informat, marti, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, intr-o conferinta.

"In Uniunea Europeana, 24 de tari au adoptat legea si au infiintat aceasta institutie. Alte patru, respectiv Spania, Italia, Polonia si Romania, sunt in stadiul proiectelor de legi. Romania a emis un proiect de lege, prin decizie a Guvernului, in vara acestui an. In data de 10 noiembrie, proiectul a ajuns in Senat si a fost respins. Insa, urmeaza Camera Deputatilor", a explicat Vasilescu.

Reactiile fata de Comitetul National pentru Stabilitate - ignoranta sau judecata stramba

Olteanu (BNR): Comitetul National nu va face recomandari Parlamentului sau presedintelui Romaniei

Romania va avea un supra-guvern sef peste guvern?

Potrivit acestuia, si la nivelul Uniunii Europene s-a infiintat un astfel de organism - Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS) - ca urmare a evolutiilor din timpul crizei si de dupa aceasta, care a emis recomandarea ca fiecare stat sa infiinteze un comitet similar.

Conform recomandarii, acest organism fie putea fi infiintat in cadrul Bancii Nationale sau la Autoritatea de Supraveghere Financiara fie ca organism independent. Romania a ales a treia varianta, insa aceasta a fost respinsa in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#comitet national supraveghere macroprudentiala, #comitet national respins senat, #comitet national bnr , #banci
Comentarii