Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
BNR > stiri BNR
A   A   A

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a dat demisia, pentru a deveni viceguvernator al BNR

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara si-a dat demisia, pentru a deveni viceguvernator al BNR
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro
Leonardo Badea si-a depus demisia din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), pentru a-si prelua mandatul de viceguvernator al BNR, au declarat pentru Ziare.com oficiali ai institutiei.

Demisia intra in vigoare vineri, iar interimatul va fi preluat de Doina Dascalu, in prezent prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara. Oficialii ASF ne-au precizat ca Parlamentul a fost deja instiintat de demisia lui Leonardo Badea.

"Parlamentul a fost notificat ca domnul Badea si-a dat demisia din functia de presedinte al ASF si dumnealor trebuie sa urmeze procedurile legale pentru numirea unui noi presedinte", au spus oficialii ASF.

La inceputul lunii iulie, Parlamentul reunit in sesiune extraordinara a votat cu majoritate de voturi ca Mugur Isarescu sa ramana si pentru cel de-al 7-lea mandat consecutiv la sefia BNR. Isarescu a intrat in Cartea Recordurilor inca din 2009, ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Tot atunci a fost votata si noua conducere BNR: Florin Georgescu (PSD) pentru functiile de prim-viceguvernator al BNR si vicepresedinte al Consiliului de Administratie, Leonardo Badea (PSD) si Eugen Nicolaescu (PNL) pentru a fi membru ai Consiliului de Administratie si respectiv viceguvernator al BNR, si Gheorghe Gherghina (PSD), Cristi Popa (USR), Dan Radu Rusanu (ALDE), Virgil Stoenescu (PNL), Balint Csaba (UDMR), pentru functia de membru al Consiliului de Administratie al BNR.

I.O.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 17:04

 Articol citit de 3801 ori

Citeste si: