Dosarul Carpatica: BNR taie in carne vie

Vineri, 28 Martie 2014, ora 18:02
5531 citiri
Dosarul Carpatica: BNR taie in carne vie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a suspendat dreptul de vot pentru inca patru actionari ai Bancii Comerciale Carpatica, printr-un ordin emis de prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

"Incepand cu data comunicarii Ordinului BNR, se suspenda exercitarea drepturilor de vot ale actionarilor care fac parte din grupul de persoane 'Cojocaru-Lupu', care a actionat concertat pentru cumpararea unei detineri calificate in capitalul social al Bancii Carpatica, respectiv Carabulea Oprea Nicolae, Tanase Daniela, Cojocaru Dana si Lupu Nicolae", se arata intr-un comunicat al BCC transmis vineri Bursei de Valori.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a dispus suspendarea, incepand cu data de 12 martie, a dreptului la vot la Banca Comerciala Carpatica pentru Ilie Carabulea si Corneliu Tanase.

Dosarul Carpatica: Decizia luata de BNR in legatura cu Carabulea si Tanase

Printre altele, BNR motiveaza decizia privind suspendarea dreptului de vot pentru inca patru actionari prin "faptul ca actionarul institutiei de credit, Ilie Carabulea, a finantat tranzactiile ce au vizat transferul dreptului de proprietate asupra unei parti semnificative din actiunile detinute de Tanase Corneliu catre doua persoane fizice, aceasta in contextul in care vanzatorul (Tanase Corneliu) impreuna cu sotia indeplineau calitatea de garanti ipotecari ai imprumuturilor acordate celor doi cumparatori (Cojocaru Dana si Lupu Nicolae) ".

De asemenea, banca nationala invoca "existenta unei relatii intre persoanele fizice Carabulea Oprea Nicolae, Tanase Daniela, Cojocaru Dana si Lupu Nicolae (...) in vederea achizitionarii unei detineri calificate, fara a indeplini obligatia de notificarea a BNR (...) ", se mai arata in comunicatul citat.

C.S.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#BNR suspendare vot actionari Banca Carpatica, #Ilie Carabulea dosarul Carpatica , #banci