Croitoru (BNR) anunta cand vor scadea dobanzile la credite

Joi, 09 Mai 2013, ora 11:03
1494 citiri
Croitoru (BNR) anunta cand vor scadea dobanzile la credite

Reducerea dobanzii cheie de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-ar putea resimti la nivelul creditelor acordate de banci pentru intreprinderi dupa sase luni, a declarat, miercuri, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

"Guvernatorul a insistat pe transmiterea unui semnal prin fapte pe care BNR l-a dat in legatura cu reducerea dobanzilor la credite. Studiile noastre arata ca aceasta reducere are loc intr-o perioada scurta, atunci cand priveste depozitele, si relativ mai indelungata atunci cand priveste creditele care sunt acordate sectorului intreprinderilor.

Dupa parerea mea, daca mesajul a fost receptionat corect si bancile au interesul sa receptioneze corect, ar trebui sa faca acest lucru pe cat posibil mai repede. Studiile noastre arata ca se intampla in 6 luni", a declarat Lucian Croitoru.

Deciziile BNR de azi: dobanda-cheie si facilitatile de depozit si credit (Video)

De asemenea, intrebat de jurnalisti despre necesitatea unui nou acord cu Fondul Monetar International, consilierul guvernatorului BNR a spus ca Romania are nevoie de acesta nu atat pentru motive interne, cat pentru a se proteja de eventuale socuri din exterior.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, la inceputul lunii, sa mentina dobanda-cheie la nivelul de 5,25%, insa guvernatorul Mugur Isarescu a precizat ca va urma o reducere.

Isarescu: Romania, intr-un ciclu de reducere a dobanzii - Economia nu trebuie sa-l opreasca

"Mesajul nostru este de intrare a Romaniei intr-un ciclu de reducere a ratelor de dobanda", a spus atunci oficialul BNR.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#BNR scadere dobanzi credite, #scadere dobanzi credite, #scad dobanzi credite , #dobanzi