BNR vrea sa renoveze un conac din Valcea - cati bani da

Duminica, 03 August 2014, ora 13:33
3074 citiri
BNR vrea sa renoveze un conac din Valcea - cati bani da

BNR vrea sa renoveze un conac din comuna Pausesti-Maglasi, judetul Valcea, care a apartinut lui Mihail Oromolu, guvernator al bancii centrale in perioada interbelica, si estimeaza ca va plati pentru acest proiect pana la 10,2 milioane lei (2,3 milioane euro), inclusiv TVA.

Conacul, construit in perioada 1915 - 1916, a fost preluat de BNR in urma cu cativa ani de la Finantele Publice Valcea.

Proiectul de consolidare, refunctionalizare si amenajare a Casei Mihail Oromolu va implica, printre altele, lucrari la interiorul si exteriorul cladirii, interventii la imprejmuiri, restaurarea componentelor artistice, realizarea de instalatii noi sau de canalizare, potrivit unui anunt al BNR.

Contractul are o valoare estimata de 8,26 milioane lei, fara TVA si va finantat de banca centrala din fonduri proprii, iar termenul pentru finalizarea lucrarilor a fost stabilit la doi ani de la data atribuirii acordului.

Lucrarile vor fi contractate prin licitatie restransa, criteriile de atribuire fiind pretul ofertei, cu o pondere de 50%, garantia acordata (25%) si termenul de executie (25%).

Constructorii interesati de acest proiect pot depune ofertele sau cererile de participare pana la 8 septembrie.

Licentiat in Drept la Paris, Mihail Oromolu a fost magistrat si membru al partidelor Conservator, Conservator Democrat si National Liberal.

El a detinut functia de guvernator al BNR in perioada 1 ianuarie 1922 - 31 decembrie 1926, de activitatea sa in aceasta functie fiind legate, printre altele, recuperarea depozitului in aur detinut de BNR la Reichsbank (Banca centrala a Germaniei), incheierea conventiei pentru lichidarea datoriei statului la banca centrala si revenirea statului in actionariatul BNR.

Fostul sef al bancii centrale a mai detinut si o vila in Bucuresti, amplasata in apropierea Guvernului, preluata in 2012 de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) de la compania Avrig 35, in contul unei datorii.

NEPI, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani, a anuntat ca va investi aproximativ 15 milioane euro intr-un proiect care vizeaza renovarea vilei istorice si construirea unei cladiri de birou langa aceasta.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#BNR conac renovat, #BNR conac Mihail Oromolu , #banci