BNR, despre Legea falimentului personal: E normal sa facem asta

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 15:52
3030 citiri
BNR, despre Legea falimentului personal: E normal sa facem asta

E normal ca o lege cu impact negativ, cum e cea referitoare la falimentul personal, sa aiba un studiu, a precizat, luni, directorul juridic al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Alexandru Paunescu, care a adaugat faptul ca acesta va fi realizat de Consiliul Investitorilor Straini.

"Atunci cand emiti un act normativ care are un astfel de impact negativ asupra disciplinei de plati, este normal sa ai un studiu de impact, de care s-au apucat cei de la Consiliul Investitorilor Straini.

Si pentru ca s-a vorbit de cine finanteaza, inteleg ca si-au exprimat disponibilitatea de a-l face pro bono si noi putem sa sprijinim acest studiu de impact cu datele de care dispunem ca Banca Centrala", a afirmat Paunescu, prezent la subcomisia parlamentara care a analizat proiectul de lege privind insolventa persoanelor fizice.

Reactia lui Ponta la avertismentul FMI: Nu comentez, nu am vazut

El a spus ca aceasta lege atrage si o multime de constrangeri.

"In primul rand s-ar reflecta in disciplina de plata si este necesar sa se faca foarte bine cunoscut opiniei publice ca aceasta lege atrage pe langa drepturile cetateanului persoana fizica si o multime de constrangeri in ceea ce priveste disponibilitatea fondurilor proprii. Vorbim totusi de o lege a insolventei persoanelor fizice si, cu obiectivitate, fara patima, sa se faca o analiza atat in ceea ce priveste beneficiile, cat si obligatiile", a spus Paunescu, intrebat care ar fi riscurile in cazul in care s-ar aproba aceasta lege in graba.

Avertismentul FMI pentru autoritatile din Romania

Fondul Monetar International (FMI) sustine ca adoptarea legii insolventei persoanelor fizice fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea asociatiilor implicate ar putea sa nu-si atinga obiectivele si sa aiba un impact negativ pe piata financiara.

"FMI sustine eforturile autoritatilor de a promova o legislatie in domeniu, dar suntem profund ingrijorati ca adoptarea legii insolventei fara un studiu de impact adecvat, fara consultarea asociatiilor implicate, ar putea sa nu isi atinga obiectivele.

Daca nu este planificata cu atentie, bine structurata si bine implementata, o astfel de lege poate avea un impact negativ pe piata financiara", se arata intr-o scrisoare a FMI transmisa ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, si presedintelui Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#BNR lege faliment personal, #studiu impact lege faliment personal, #impact lege faliment personal , #banci