Adrian Vasilescu: Sunt voci care ataca BNR si vor sa ajunga la conducerea Bancii Nationale

Marti, 08 Mai 2018, ora 18:42
5803 citiri
Adrian Vasilescu: Sunt voci care ataca BNR si vor sa ajunga la conducerea Bancii Nationale
Foto: Arhiva Ziare.com

Sunt voci din spatiul public, sustinute de cercuri media, care ataca BNR si care vor sa ajunga la conducerea Bancii Nationale, afirma consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

"Sunt voci care ataca Banca Nationala si sunt voci care ataca Banca Nationala pentru ca si-ar dori sa vina la conducerea Bancii Nationale. Si acest lucru se vede din textele pe care le publica. La urma urmei, nu vreau sa le dau atata importanta...

Nu institutiile vor sa vina la conducerea Bancii Nationale, ci niste persoane care sunt prezente in spatiul public si sunt sustinute de cercuri media. Miza este forta si importanta acestei institutii in societatea romaneasca", a declarat Adrian Vasilescu la RFI Romania.

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a mai declarat ca "BNR nu isi coordoneaza declaratiile cu Opozitia", asa cum a declarat recent liderul PSD, Liviu Dragnea.

"nu cred ca poate fi vorba despre o coordonare intre voci din Banca Nationala si voci ale Opozitiei sau chiar voci ale partidului de guvernamant. Nu exista asa ceva. Nu sunt texte politice, nu sunt texte cu influenta politca. Sunt analize economice, sunt analize de politica monetara, sunt analize de politica eonomica", a spus Adrian Vasilescu.

In plus, "Banca Nationala a crescut rata dobanzii de politica monetara in contextul cresterii inflatiei", mai afirma Adrian Vasilescu, dupa ce Banca Centrala a decis luni o noua crestere a ratei dobanzii cheie.

Citeste mai multe despre Vasilescu (BNR), la RFI: Sunt voci care ataca BNR si vor sa ajunga la conducerea BNR pe RFI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#BNR Guvern , #stiri BNR