BMW va rechema la service 230.000 de masini. Au mari probleme la airbag-uri

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 08:45
4602 citiri
BMW va rechema la service 230.000 de masini. Au mari probleme la airbag-uri
Foto: Facebook/BMW

Producatorul german de automobile de lux BMW AG va rechema la service aproximativ 230.000 de autovehicule vandute in SUA, dupa ce a descoperit ca unele modele au fost echipate cu airbag-uri defecte.

Vehiculele care au fost rechemate la service folosesc airbag-uri produse de Petri AG, producator german de componente auto, achizitionat de Takata in anul 2000, transmite Bloomberg. Daca acele vehicule aveau nevoie de inlocuirea airbag-ului, a fost folosit modelul Takata PSDI-4, a explicat un purtator de cuvant al BMW, Rebecca Kiehne.

Airbag-urile defecte produse de Takata pot exploda si pulveriza cioburi metalice, ranind persoanele aflate in masina. Takata a recunoscut ca 17 persoane au decedat pe plan global din cauza airbag-urilor defecte. Problemele de la Takata au fortat companiile sa initieze cea mai mare rechemare in service din istoria industriei auto.

Michael Brooks, director in cadrul Centrului pentru Siguranta auto, a afirmat ca si alti producatori auto ar putea fi afectati de o problema similara daca componentele auto de la Takata au fost folosite la inlocuirea airbag-urilor stricate in timpul accidentelor. El a cerut ca Autoritatea americana responsabila pentru siguranta rutiera (NHTSA) sa faca investigatii.

Pana acum, au fost rechemate la service peste 1,5 milioane de vehiculele BMW din cauza problemelor la airbag-uri, a declarat Kiehne.

Dealerii BMW vor inspecta vehiculele afectate si vor inlocui orice airbag Takata.

In 2016, BMW a vandut 2.003.359 autoturisme, fiind al doilea producator de automobile de lux din lume, dupa Mercedes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#BMW probleme airbag , #modele