BMW nu cedeaza in fata lui Trump si nu renunta la fabrica din Mexic

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 15:43
6831 citiri
BMW nu cedeaza in fata lui Trump si nu renunta la fabrica din Mexic
Foto: Arhiva Ziare.com

Producatorul de automobile de lux BMW AG a anuntat ca isi mentine planurile de a deschide o fabrica in Mexic, in pofida avertismentelor lui Donald Trump, privind introducerea unei taxe vamale de 35% pentru vehiculele brandurilor germane importate in SUA.

Luni, directorul BMW, Peter Schwarzenbauer, a anuntat ca firma isi mentine planurile de a deschide in 2019 o fabrica in San Luis Potosi, unde va fi produsa gama BMW Seria 3, care va fi exportata in intreaga lume.

In prezent exista facilitati de productie pentru gama BMW Seria 3 in Germania si China.

Citeste si Ford anuleaza o investitie in Mexic ca "vot de incredere" pentru Trump

Precizarile vin dupa ce, intr-un interviu aparut duminica in publicatia germana Bild, Donald Trump a afirmat ca BMW ar trebui sa-si construiasca noua uzina in Statele Unite, deoarece ar fi "mult mai bine" pentru producatorul auto, informeaza Reuters.

"Daca vreti sa construiti automobile oriunde in lume va urez noroc. Le puteti produce in SUA, dar pentru fiecare automobil care vine in SUA veti plati o taxa de 35%", a spus Donald Trump.

"As dori sa le transmit celor de la BMW: daca vreti sa construiti o uzina in afara SUA si aveti de gand sa vindeti automobilele in SUA, fara o taxa de 35%, va inselati", a mai spus Trump, adaugand ca producatorii auto vor trebui sa isi construiasca uzinele in SUA.

Presedintele ales al SUA a mai spus in interviul acordat Bild ca Germania este un important producator auto, in conditiile in care automobilele Mercedes-Benz sunt frecvente pe strazile din New York, dar a apreciat ca nu exista suficienta reciprocitate intre cele doua parti, intrucat germanii nu cumpara automobile Chevrolet.

Luni, actiunile grupurilor auto germane BMW, Daimler si Volkswagen au scazut la Bursa din Frankfurt, in urma declaratiilor lui Donald Trump.

Toti cei trei mari producatori auto germani au facut investitii semnificative in uzine de productie in Mexic, in ideea de a profita de costurile mai mici, si a exporta vehiculele pe piata americana, a doua cea mai mare din lume.

Mercedes-Benz si BMW au deja uzine in SUA unde produc vehicule de teren (SUV). Insa, in luna iunie a anului trecut, BMW a demarat constructia uzinei de la San Luis Potosi, centrul Mexicului, urmand sa investeasca 2,2 miliarde de dolari pana in 2019 si sa produca 150.000 de vehicule pe an.

La randul sau, Daimler intentioneaza ca din 2018 sa inceapa sa produca vehicule Mercedes-Benz la o uzina a grupului Renault-Nissan de la Aguascalientes, Mexic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#BMW fabrica Mexic Trump, #BMW fabrica Mexic, #Trump taxa automobile importate , #modele