Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
BMW > stiri BMW
A   A   A

BMW incepe la primavara constructia fabricii de un miliard de euro din Ungaria

BMW incepe la primavara constructia fabricii de un miliard de euro din Ungaria
Foto: Arhiva Ziare.com
Grupul german BMW a anuntat marti ca va incepe in primavara constructia fabricii de un miliard de euro din Debrecen, Ungaria, conform agentiei de presa MTI, informeaza Budapest Business Journal.

Consiliul local din Debrecen (oras aflat la 195 km est de Budapesta) finalizeaza lucrarile la fundatia fabricii. Vom lansa in urmatoarele saptamani o campanie de recrutare la Debrecen si o va extinde anul viitor in intreg judetul Hajdu-Bihar, a precizat BMW.

Ca rezultat al majorarii investitiilor cu valoare adaugata ridicata, salariile cresc rapid, iar nivelul mediu al salariilor la locurile de munca nou create a urcat de la 304.000 forinti (910 euro) pe luna la 450.000 forinti ( 1.355 euro) in ultimele 18 luni, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto.
Ministrul ungar al Inovatiei si Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anuntat recent ca Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 de miliarde de forinti ( 388,4 milioane euro) pentru imbunatatirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasata in nord-vestul orasului Debrecen, care va gazdui si viitoarea uzina BMW.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Inca 35 de miliarde de forinti urmeaza sa fie cheltuiti pentru dezvoltarea sistemului educational din Debrecen, in ideea de a furniza mana de lucru calificata companiilor din oras.
In august 2018, BMW a anuntat ca va construi o noua uzina in Ungaria, in apropierea orasului Debrecen, la mai putin de 40 de kilometri de granita cu Romania.

BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de pana la 150.000 de unitati pe an si va crea peste 1.000 de locuri de munca.
Facebook ShareTweet
 Marti, 03 Decembrie 2019, ora 19:13

 Articol citit de 3758 ori

Citeste si: