Românii afectați de suspendarea zborurilor Blue Air vor fi aduși în țară cu aeronave Tarom. Numărul de telefon la care pot solicita sprijin

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 21:01 2800 citiri
Românii vor fi aduși în țară cu aeronave Tarom FOTO Hepta

Premierul Nicolae Ciucă a convocat marți seară, 6 septembrie, celula de criză la nivelul guvernului pentru a urgenta rezolvarea situaţiei românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

”Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturi, în afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective”, a anunțat purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru, într-o declaraţie de presă.

El a precizat că a fost activat un număr unic al call-centerului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe.

”Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina guvernului şi a MAE, este numărul de telefon la care cetăţenii români, aflaţi pe aeroporturi din afara ţării noastre îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040 751 084 537”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al executivului.

Potrivit acestuia, după ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air în aeroporturi din afara ţării, aeronave TAROM vor fi pregătite să efectueze zboruri necesare pentru a-i aduce acasă în siguranță.

”Toate celelalte măsuri de asistenţă consulară pe care MAE le gestionează sunt deja activate, trebuie doar ca cetăţenii români afectaţi de aceste zboruri să îşi semnaleze prezenţa de pe teritoriul altor state”, a mai declarat Cărbunaru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com